Лесно си представяме колко щастлив е моментът, в който в семейството се раждат тризнаци – любов и радост, умножени по 3. Но можем само да предполагаме колко изтощителни са грижите, а и нека не пренебрегваме материалната част – родителите на тризнаци, със сигурност, трябва да си приготвят здравите нерви и дебелата банкова сметка.

Една година след раждането на еднояйчните си тризнаци 22-годишната Кейтлин Хамъртън и 23-годишният ѝ съпруг Джейк разкриват какво им е коствало да поддържат щастливи и здрави своите три деца.



Теа, Лили и Есме са родени на 25 август 2022 г. Родителите им, живеещи във Великобритания, споделят, че за този период са купили 6 240 пелени и адаптирано мляко, равняващо се на над 3400 бутилки.

"Не очаквах пелените и млякото да са толкова много!“, разказва Кейтлин разказва пред South West News Service.

Двойката харчи около 140 долара месечно за пелени, мляко и кърпички - и всяка седмица пуска поне по 8 перални.

 


Въпреки хаоса, Кейтлин и Джейк не могат да бъдат по-щастливи около грижите за трите си дъщери.

"Очаквах, че последната година ще бъде много напрегната, но тъй като те са толкова добри и имат с кого да си играят, беше наистина приятно да ги видя как растат и пълзят", споделя още Кейтлин.

Интересна подробност е, че двамата с Джейк не планирали да имат деца и използвали контрацептиви, но точно на Свети Валентин през 2022 г. научават, че тя очаква дете.

Идеята да станат родители става още по-вълнуваща само два месеца по-късно, на рождения ден на Джейк през април, когато двойката научава, че ще има тризнаци.



Лекарите били шокирани, тъй като това е доста рядко срещано явление - според медицинския център "Хилкрест" в Оклахома естествено заченати тризнаци се срещат само при една на всеки 10 000 бременности.

Двойката получава още една изненада, след като майката започва да ражда. Лекарите прогнозирали, че двамата очакват 3 момчета, но след спешно цезарово сечение двойката се сдобива с 3 здрави момиченца.

 


"Не мисля, че все още сме проумели факта, че имаме момичета вместо момчета, да не говорим за това, че имаме три деца като цяло", казва Джейк пред SWNS.

Въпреки това родители, които се ожениха през март, трябваше да се приспособят към живота на вече многодетното им семейство.

"Трудно е, но ние сме свикнали с тризнаците, така че не можем сравним какво би било да отглеждаш едно дете", обяснява Джейк.



Теа, Лили и Есме току-що са отпразнували своя първи рожден ден, започнали са да се изправят сами и обичат да прекарват време с баба си.

Младата майка споделя, че любимото й нещо е да ги вижда усмихнати.

"Когато влезеш сутрин и те се усмихват, бъбрят една с друга и се опитват да влязат в креватчетата си, това е най-хубавото да бъдеш родител.“

Вижте във видеото няколко техники за безболезнено раждане: