Родените на една дата (25 септември) Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс навършиха съответно 78 и 53 години. Звездното семейство публикува в Инстаграм кратко видео от хеликоптер, с което съобщи, че купонът започва.

„Това е нашият рожден ден! След 24 години съвместно празнуване все още се вълнувам! Обичам те!“ – написа Катрин Зита-Джоунс. Двамата актьори се радват на 21-годишен брак.

По случай 20-тата годишнина от сватбата им, актьорът, прочул се с филма „Уолстрийт“ (1987), качи видео в Инстаграм, в което разказа как се е запознал с бъдещата си съпруга.

Снимка: Getty Images

 

„Гледах „Маската на Зоро“ с Антонио Бандерас и бях много впечатлен от Катрин. Месец по-късно бях на един кинофестивал и се оказа, че Катрин също ще бъде там за една вечер. Помолих моите асистенти да ми организират среща. Вечеряхме с Катрин. Бях направо зашеметен от нея и на раздяла направих голямата глупост да изтърся „Искаш ли да бъда баща на децата ти?“ Останалото е история…“ – спомня си Майкъл Дъглас, който по това време все още е женен за Диандра Лукър, дъщеря на австрийски дипломат.

Снимка: Getty Images

 

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс в Единбург на премиерата на филма "Клопка", юни 1999 г.

Катрин Зита-Джоунс също отбеляза юбилея с видео, съдържащо кадри от сватбата и други архивни фотоси. Тя е изчислила, че към онзи момент с Майкъл са женени от 7304 дни. "Днес те обичам така, както и преди 20 години! Благодаря ти за любовта и смеха!" - написа актрисата.

Носителят на две награди "Оскар" („Уолстрийт“ и „Полет над кукувиче гнездо“) и съпругата му, получила златна статуетка за филма „Чикаго“ (2002), минават и през трудни моменти в своя брак. Дават си много свобода и именно на това, според Катрин, се дължи любовта им, която и двамата твърдят, че продължава и до днес. Преди 8 години двойката се раздели за известно време. Майкъл посещаваше официални събития сам, като дори беше свалил халката си.

Холивудската двойка има две деца – Дилан (22) и Карис (19). От първия си брак (1977-2000) Майкъл Дъглас има един син – Камерън (43).