Според основателите на PETA, собствениците на домашни любимци често разхождат своите домашни любимци погрешно, като бързат и насилсвтено сменят посоката им. Ингрид Нюркърк, президент на „Хора за етично отношение към животните“, е на мнение, че кучетата трябва да носят правилната екипировка, за да гарантират своята безопасност и здраве.

„Живеем в свят, доминиран от хора, затова трябва да се грижим за животните. Нашийниците могат да създадат много проблеми", споделя тя. Затова тя съветва собствениците да не ги позлват. Нюркърк подчерта важността хората да не бързат, когато разхождат кучето си навън. За тях това не е просто раздвижване. "Те имат нужда да подушат всичко. Това е техният начин, по който четат новините, това е техният интернет. Не ги влачете и не ги дърпайте. "

Собствениците на кучета трябва да отделят достатъчно време, за да позволят на техните кучешки спътници да изследват света по безопасен начин. Разходките са специално време за кучетата - те душат, оглеждат се. А никой не иска да бъде затворен в една стая със скръстени ръце, нали? 

Тя също така насърчава собствениците на едно куче да си вземат и второ. Така те ще си правят компания, когато са навън, а и ще се пазят едно друго.

Кучетата трябва да имат поне 30 минути за разходки с упражнения за раздвижване навън на ден. Що се отнася до малките кученца, от организацията препоръчват поне по 5 минутки упражнения за всеки месец от върастта.