Семейство Белс - една сензация, която дава надежда на жените, които изпитват трудности със забременяването. Майката често споделя видеа с 8-те си деца и как организира трудното си ежедневие.

Необикновената история на едно вече 10-членно семейство обаче започва с тъжни новини. Когато е тийнейджър, Хедър Бел била диагностицирана с ендометриоза - гинекологично заболяване, при което тъкан, подобна на тази, която изгражда маточната лигавица – ендометриума, се разпространява на различни локации извън матката. Докторите й съобщили, че най-вероятно няма да може да има деца.

Със съпруга й Люк опитвали 13 години да имат свое собствено бебе, преди да решат да осиновят.

"Лекарят каза, че вероятно няма да можем да имаме собствени деца. Така че разгледахме възможността за частно осиновяване и осиновихме сина ми Дейвид", споделя майката.

Снимка: Facebook

За да могат да осиновят, Хедър и Люк плащат 12 хиляди долара – услуга, която е скъпа и те можели да си позволят само веднъж. Затова решават да станат приемни родители. 2 години след осиновяването, в дома им влиза Джош. По това време се случва най-голямото чудо за семейството. Хедър разбира, че е бременна със сина си Гидеон.

„След като Гидеон се роди, решихме да продължим с приемната грижа, защото все още искахме да сме в помощ на семействата - не само на децата. И така продължихме да бъдем приемни родители и в крайна сметка скоро доведохме Изабела в дома си и я осиновихме две години по-късно."

В къщата на семейство Бел идват и Хейли, Ноа, Робърт и Брендън, който е последното осиновено от тях дете. Тъкмо когато си помислили, че фамилията се е разраснала достатъчно, техен съсед умира внезапно и те решават да осиновят Брендън.

"И така, в дома ни вече имаше осем деца. Щатът Мичиган позволява да имаш само осем деца едновременно в дома си. Така че, за съжаление, трябваше да спрем с приемната грижа, но осем деца са много, а всички те бяха на възраст между 4 и 12 години“, споделя още Хедър за необикновеното история на семейството.

Многодетната майка трябвало бързо да се адаптира и да започне да върти домакинство, съставено от 10 души.

Най-голямото перо и отнемащо време задължение на Хедър е да сготви за всички. Споделя, че нито едно от децата не е придирчиво към храната, но държи тя лично да приготви за всеки нещо вкусно, здравословно и разнообразно. Често в дома им идват и приятели на децата, така че тя винаги е подготвена да нахрани още няколко гърла.

Снимка: Facebook

"Разполагахме с ограничен бюджет, защото в началото нямахме много средства. Беше доста трудно. Гордея се със себе си, когато си спомням. Гледах да са изпълнените три неща - да е бюджетно, да е нещо, което всички ще ядат, и да е достатъчно за всички."

Кухнята е сърцето на семейство Бел и в нея има достатъчно място за всички. Хедър споделя, че децата й са отгледани в нея, а някои от тях вече са добри в кулинарията.