54-годишната Лиза Ръдърфорд от Мичиган, САЩ, ражда на 1 октомври дете, което й е внуче, защото е влязла в ролята на сурогатна майка за плода на дъщеря си. За такъв подобен случай вече писахме в LadyZone, но тази история има и развитие. На 23 ноември дъщерята на Лиза – Келси, ражда свое дете, защото е забременяла като по чудо, след като много лекари са й казали, че няма как да износи свое бебе. Двете момиченца, родени в рамките на два месеца, се явяват сестри, а тук следват подробностите за това чудо на живота.

Келси се омъжва през 2016 г. и година по-късно вече знае, че забременяването й ще бъде свързано с трудности. Оказва се, че не само яйчниковият й резерв е малък, но и двете й маточни тръби са запушени.

Със своя съпруг започват процедури инвитро и успешно създават пет ембриона, но възниква друг проблем – лигавицата на матката на Келси е много тънка и всички опити за заздравяването й се провалят.

„Бяхме отчаяни! Бях готова да заменя пет години от живота си само и само да имам бебе“ – признава Келси пред списание „Пийпъл“.

Майка й предлага да износи плода, но младото семейство все още таи надежди, че с помощта на операции и медикаменти ще може да се справи с проблема. В един момент обаче лекарите съобщават, че износването на плод от Келси е невъзможно.

Снимка: KELSI PIERCE

„Попаднах в черна дупка. Освен това съм учител и постоянно съм заобиколена от деца. Мисълта, че не мога да имам собствено, стана още по-натрапчива“ – споделя 31-годишната Келси.

За щастие, майка й Лиза минава успешно през всички медицински изследвания и на 15 февруари започва да износва плода на младото семейство.

Голямата изненада идва на 24 март, когато Келси за първи път вижда позитивен резултат на теста за бременност. Въпреки че е спряла да взима всякакви медикаменти, подпомагащи забременяването.

„За първи път след толкова опити видях двете чертички. Невероятно изживяване! Мислех, че има някакъв дефект в теста“ – разказва Келски, която сега има две дъщерички, едната от които е износена от баба си.

Снимка: KELSI PIERCE

На 1 октомври 54-годишната Лиза Ръдърфорд ражда детето с няколко седмици по-рано от термина. След пет дни в кувьоз обаче всичко е наред и бебето се прибира вкъщи при майка си точно за… рождения й ден!!!

На 23 ноември се ражда и малката Ава.

„Все още се чувствам сюрреалистично. По цял ден гледам двете деца и не мога да повярвам на щастието, че са тук и са мои“ – обобщава 31-годишната Келси пред списание „Пийпъл“.