Взискателната кариера и натоварените графици не могат да попречат на доктор Амира Аунарайн да се омъжи за любовта на живота си – д-р Милад Мидабер. Тя е имунолог и алерголог, а той – офталмолог.

Преди сватбата двойката осъзнава, че трябва да уреди юридическата част от церемонията по бракосъчетанието. Единственият проблем тогава е, че и двамата имат натоварени графици, които не могат да променят, защото все пак от двамата лекари зависят чужди човешки животи. 

Вместо да се стресират и да се опитват да презапишат клиентите си за други дни и часове, двамата влюбени решават да се отправят към кметството в Торонто, Канада по време на обедната си почивка.

„Намерихме време, което да е подходящо за натоварените ни графици – по обед“, казва 36-годишният д-р Амира пред People.

От лекарския кабинет направо към брачния олтар

Вместо да облече красива булченска рокля, докторката залага на стандартната лекарска манта и медицински панталон. Амира добавя и булченски воал. А годеникът й Милад я изненадва с букет от любимите й цветя.

Церемонията е бърза и практична. Приключва в рамките на час и двамата се връщат обратно на работа. Преди това обаче заедно обядват в корейско барбекю, което се намира съвсем наблизо до кметството.

Церемонията по подписването на двамата младоженци не е последното от сватбените им тържества. Двамата планират и по-голямо тържество в присъствието на около 200 близки и роднини.