Първо избори, после сватба - едва ли са много хората, които биха взели това решение. Но една жена от село Лопян казва своето "Да" и на двете. Но все пак - първо са изборите.

Галя Найденова от етрополското село отива, за да даде своя глас, облечена с булчинска рокля. Прави това преди да отиде в  ритуалната зала, където да каже своето "Да" и да смени семейния си статус. 

Село Лопян е разположено в планински район. Жителите му са едва 337, следователно сватбите се случват много рядко. последната е била преди 16 години.

Ситуацията с гласуваща булка се случва в секция на училище ОУ ,"Христо Ботев” в селото. Именно там красивата булка упражнява правото си на глас. Заедно с нея, типично за сватбите, са видеооператор и сватбари. 

В Горна Оряховица също имаше интересен случай със сватба. Точно на 9 юни си казаха "Да" двама влюбени, които от 11 години са заедно. Тя са избрали датата преди тя да бъде определена и за изборен ден. Двойката вече има и две деца. 

През октомври 2022 г., точно по време на избори, своето заветно "Да" си каза и двойка в посолството на България във Великобритания. И двамата отидоха със ватбените си тоалети, за да гласуват.

Това се случи до една от секциите в Лондон, в църквата „Свети Йоан Рилски“. Булката бе българка, а младоженецът от Англия. Там се изви и българско хоро. Специален танцов ансамбъл беше и изненадата за младоженците. Танцьорите малко се забавили за изненадата, защото трябвало да гласуват с хартиени бюлетини.

Как изглежда перфектният политик според хората - вижте във видеото.