Текат последните 5 минути от първото полувреме на мача Дания-Финландия, когато Кристиан Ериксен се строполява на терена без видима причина. Бърза намеса на капитана на отбора, медиците, които повече от 10 минути му правят сърдечен масаж. Следва кислородна маска и линейка, която отвежда футболиста в болница. За щастие по-късно специалистите обявяват, че състоянието му е стабилно и предстоят изследвания.

Феновете притихват... Но има една жена в публиката, за чието сърце тази тишина е била най-силният вик към вселената - приятелката му Сабрина. Коя е тя? И какво е да гледаш как съпругът ти се свлича на терена.

"Той никога не е имал сърдечни проблеми", заявява отговорникът за здравословното му състояние в "Интер". Така твърди и медикът от настоящия му отбор "Интер" - Пиеро Волпи: "Откакто е при нас никога не е имал проблеми. Дори не е прекарал коронавирус."

В тази напрегната ситуация капитанът на отбора се оказва и капитан на още хиляди сърца. 

Симон Кяер първи се притича на помощ на Ериксен, заедно със съдията Антъни Тейлър. Медиите съобщават, че е проверил дали си е глътнал езика. След това помага на медиците, като прави сърдечен масаж на своя съотборник. 

Той събира останалите футболисти, за да наобиколят пострадалия и да образуват параван, през който телевизионните камери и любопитните зяпачи да не могат да заснемат Ериксен.

Кяер е и първият, който отива при приятелката на Ериксен - Сабрина. Разстроена, тя слиза на терена, а той се опитва да ѝ обясни ситуацията и да я успокои. Впоследствие към тях се присъединява и вратарят Каспер Шмайхел. 

Връзката им започва през 2012 година. Сабрина учи за фризьорка, но не след дълго се премества при Кристиан, който по това време е в Лондон. 

Двамата прекарват много романтични почивки на различни места по света - Танзания, Дубай, Малайзия. 

Снимка: instagram.com/chriseriksen8

Пазят личния си живот от медиите и предпочитат да се наслаждават на компанията си, отколкото на големите светски събития.

Романтиката е важна част от живота им, при това не само защото Кристиан е роден на Деня на влюбените. Златни пясъчни плажове, яздене на камили, гмуркане на дълбокото - това са само част от интересните приключения, които двамата си устройват. 

През 2018 година се ражда първото им дете - Алфред. Футболистът съобщава новината със снимка от ехографския преглед на Сабрина. И двамата са много щастливи и с нетърпение очакват предизвикателствата и хубавите неща, които очкават 2018 да им донесе. 

Другият син на Кристиан се ражда през 2020 година. Самият той споделя, че бащинството го е направило още по-романтичен. 

Проблеми в рая не липсват, макар понякога те да са измислени. Не след дълго тръгват слухове, че Сабрина има връзка с друг мъж. Мъжът е не кой да е, а съотборникът на Кристиан - Ян Вертонген. Появява се дори информация, ч двамата са участвали в сбиване, в резултат на което Ян е с посинено око. 

По-късно става ясно, че синьото му око е причинено от инцидент, случил се с Ян по време на тренировката му с Ериксен и няма нищо общо с ревност.  

Сабрина е датчанка. Родена е на 26 август 1994 г. 

Не е активна в социалните мрежи, а профилът й в Инстаграм е заключен. 

На лявата си ръка има малка татуировка с форма на сърце. 

Ще продължи ли любовта на Сабрина и Кристиан? Какъв ще е краят на напрегнатата история, с която започна европейското по футбол? 

Специалисти твърдят, че най-вероятно 29-годишният полузащитник е получил сърдечен арест. Те обаче дават разнопосочни мнения дали той ще може да се завърне на терена, както и дали ще успее да се възстанови напълно.