Мислите си, че сте открили перфектния ветеринар, но напоследък забелязвате, че не се отнася с много внимание към домашния ви любимец.

Не чакайте прекалено дълго. При  първи съмнения за некомпетентност и незагриженост го сменете с нов, на който бихте имали повече доверие. Най-добре той да е препоръчан от приятел, който дава добри препоръки от личния си опит с доктора.

За да ви помогнем да решите дилемата, дали е време да смените ветеринаря си, ние от LadyZone решихме да направим кратък списък със случаи, които ясно индикират, че вашият любимец не е в добри ръце.

Ветеринарят не винаги отговаря на обажданията ви – Ако от ветеринарния кабинет не ви вдигат телефона и не ви върнат обаждането в следващите 24 часа това е проблем. В съботите и неделите е почти допустимо, но през седмицата нямат извинение.

Ветеринарят ви не иска да ви пренасочи към необходим специалистВетеринарите, които смятат, че могат да се справят с всеки проблем и всичко е в тяхната компетенция са опасни. Някои диагностики, интервенции и специални изследвания е най-добре да бъдат извършени от конкретен специалист. Ако усетите, че докторът ви не е сигурен в това, което прави, но не иска да ви прати при негов колега, отдръпнете се сами.

Ветеринарят ви не е много състрадателен – Пазете се от ветеринари, които не допускат свиждания на хоспитализирани животни или не позволяват на стопаните да присъстват по време на евтаназия. Човек, който не е състрадателен в такива моменти, означава, че няма да бъде достатъчно обвързан и посветен на животното ви, дори при най-сериозния проблем.

Ветеринарят не ви отделя достатъчно време и претупва прегледите – докторите, които не намират време и подходящ изказ да ви обяснят състоянието на вашето животно не са за препоръчване. Изключително важно е да сте напълно наясно със състоянието на любимеца си, защото вие сте този, които прекарва най-много време с него и е важно да знаете винаги как да реагирате.

Ако животното ви се страхува и е неспокойно всеки път като го водите на доктор – имайте предвид, че животните (главно кучетата и котките) усещат и познават хората, по-добре от самите нас. Ако домашният ви любимец изпитва паника и страх всеки път, когато го водите на доктор, то може би е хубаво да се замислите, че този ветеринар не е най-подходящия за Вас и вашият четириног приятел. Разбира се има и случаи, в които просто животното го е страх, където и да го заведете, но може лесно да бъде проверено.