Чудите се с какво да зарадвате близък човек за предстоящите празници? С хубава книга никога няма да сбъркате! Книгите нямат срок на годност, на достъпни цени са, могат да бъдат най-разнообразни, не се чупят, съдържанието им е стойностно и са образователни. Съгласни сте, нали? А сега ще ви запознаем с книжна селекция от каталога на издателство „Егмонт”, от която може да подберете чудесен подарък за по-млади и за пораснали читатели.

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2

ЗА МЛАДИ ПРИКЛЮЧЕНЦИ

„Железният изпит” от Холи Блек и Касандра Клеър
Книга първа от приключенската фентъзи поредица „Магистериум”

Дванадесетгодишният Калъм Хънт е израснал с три правила… Никога не вярвай на магьосник. Никога не преминавай тест, поставен ти от магьосник. И никога не позволявай на магьосник да те отведе до Магистериума. Калъм е на път да наруши и трите правила...
През целия си живот Кал е слушал предупрежденията на баща си за това колко лоша е магията. Той е уверен, че ако издържи Железния изпит и бъде приет в Магистериума, го очакват само беди. Затова дава всичко от себе си, за да се провали... и се проваля тъкмо в това.

Сега Магистериумът го очаква – място, което е бляскаво, но и зловещо, свързано с миналото и водещо към бъдещето му. А Железният изпит е само първото от изпитанията, които ще го посрещнат...
Добре дошли в Магистериума! Подгответе се за приказно пътешествие из свят, в който децата чиракуват, за да се превърнат във воини, а черните магьосници се стремят да надвият дори самата смърт...

„Мисията на последния пазител” от Давид С. Мадзоли
Книга първа от приключенската фентъзи поредица „Вълшебните земи на Мидендхил”


Първата година в гимназията може да бъде много трудна. Но за Леонардо, с червена огнена коса и лице, изпъстрено с лунички, е много повече от трудна. По-скоро е направо кошмарна. Училищният хулиган го тормози, а Майя, по която си пада ужасно много, го приема единствено като приятел. Нещата не могат да станат по-зле, нали? Или пък могат?
В един ясен майски ден Леонардо започва да получава странни видения. Те не само го плашат, но и го отвеждат в непознат и чудат свят. Разстроен, той решава да се обърне за помощ към родителите си и любимият си чичо Виктор. Така момчето научава необикновена тайна: в центъра на вселаната се намира мистериозна земя, наречена Мидендхил и той е Последният пазител.
Без ясна посока и цел, Леонардо може да разчита само на помощта на Майя. Заедно двамата ще се изправят пред изключителни предизвикателства и ще осъзнаят, че съдбите им са свързани по необикновен начин.

 

 „Последната игра: Поканата” от Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън
Книга първа в грандиозния мултимедиен проект на Google „Последната игра”


Преди хиляди години те пристигнаха. Спуснаха се от небето сред дим и огън и създадоха човечеството, дадоха ни правилата, по които да живеем. Те имаха нужда от злато и създадоха най-ранните ни цивилизации, за да добиват златото за тях. Щом получиха това, за което бяха дошли, си тръгнаха. Но преди това ни оставиха послание – някой ден ще се завърнат и когато това стане, ще започне Игра. Игра, която ще определи нашето бъдеще.
ПОСЛЕДНАТА ИГРА е истинска http://goo.gl/7Aquhx

От хиляди години родословията съществуват в тайна. Наследници на първите култури, появили се на Земята. Всяка от тях трябва да разполага с Играч, готов да се впусне в Играта по всяко време. Те тренират поколение след поколение след поколение – изкуството да боравят с оръжие, умението да владеят всякакви езици и познават из основи историята, тактиката, маскировката. Заедно Играчите са всичко – силни, мили, безмилостни, верни, умни, глупави, грозни, похотливи, зли, капризни, пресметливи, мързеливи, темпераментни, слаби. Те са добри и лоши. Като теб. Като всички.
ПОСЛЕДНАТА ИГРА започва http://goo.gl/1WKuM4

Когато Играта започне, Играчите ще трябва да открият три Ключа. Ключовете са скрити някъде по света. Единственото правило в ПОСЛЕДНАТА ИГРА е, че те трябва да се открият в определен ред. Други правила няма. Този, който открие Ключовете първи, печели Играта.
Дали буйният темперамент ще надвие силата? Глупостта добротата? Мързелът – красотата? Дали победителят ще бъде добър или зъл? Има само един начин да откриете.
ПОСЛЕДНАТА ИГРА ви очаква! http://goo.gl/miZhvG


ЗА ПОРАСНАЛИ ЧИТАТЕЛИ

Господарят Батистас и останалото от Костас Монтис


Омайна приказка за сандъци със златни лири, заключени стаи и скрити в тях позлатени пищови, алени пояси и семейни тайни. Легенда, прошепната в топла лятна вечер на чардака на селска къща. Това е „Господарят Батистас и останалато” и още много повече. Книгата ще отведе читателя в Кипър от началото на 20-и век и преди това. Исторически факти, островни традиции и народни сказания се сливат в романа, нежен спомен за отдавна отминали времена.  

 

„Майстора на куполи” от Елиф Шафак


Истанбул от ХVІ век: пътник без билет пристига в града с изключителен дар за Султана. Джахан е сам в непозната страна, без други земни притежания освен Чота, необикновен бял слон, предопределен да стане част от султанската менажерия. И така започва епично приключение, което ще издигне младежа със скромен произход до най-висшите рангове на султанския двор. По пътя той ще срещне лукави придворни и лъжливи приятели, цигани, укротители на свирепи животни и красивата принцеса Михримах. На гърба на Чота той ще достигне до най-отдалечените кътчета на империята и обратно. И един ден ще влезе в полезрението на султанския архитект, Синан – случайна среща, която ще промени съдбата на Джахан завинаги.
Изпълнен с вълшебства, цветове и разгръщащ се на фона на обществените вълнения от времето на архитектурния ренесанс на Турция, „Майстора на куполи” е впечатляващ разказ за войни, епидемии, забранени чувства и чистата любов между едно момче и неговия слон.

 

„Войната на буквите” от Людмила Филипова


„Казват, че великите дела се пазят в сърцата на хората, а чудесата – в Божието...“
Годината е 927-ма. В мрачно подземие живее уродлив божий неверник, образован изгнаник, който ще разкаже тази история. История за призванието, което малцина щастливци откриват. За избора между любовта и обречеността пред дълга. За съкровена тайна, пазена в сърцето на велик народ. История за тайнствата на българската азбука и скритата в нея сила.