Запазете свежестта си!
За да сте свежи през цялата новогодишна нощ, само кафе няма да ви е достатъчно. Изкъпете се с душ гел с ободряващи съставки – бергамот, евкалипт, зелен чай, цитрусови плодове. Общият тонус на тялото задължително ще си проличи и на лицето. Чай от мента и тинктура от сибирски женшен също действат ободряващо.

Отделете необходимото време за да се подготвите предварително!
За да е гладка кожата ви, през деня изпийте поне 2 литра вода или натурален сок. Готовите маски с лифтинг ефект оформят контура на лицето и избистрят тена на кожата – използвайте ги. Всички подобни манипулации правете не по-късно от 20:00 часа, тъй като някои кремове и серуми имат нужда от по-дълго време за абсорбиране, а други могат да доведат до подуване или други неприятни странични ефекти.

Не бързайте!
Ако отивате на парти, в никакъв случай не забравяйте, след като се гримирате, да сложите част от грима си в несесера и в дамската чанта. Преди новогодишния купон нанесете на лицето овлажняващ крем, а на тялото – подхранващ лосион. Често допускаме следната грешка – заради бързане се гримираме 30 минути, след като сме взели душ. Но кожата има нужда от още малко време да се тушира естественото й зачервяване. Само така ще можете да прецените добре какви цветове да подберете и колко наситени да бъдат те.

Гримирайте се непосредствено преди събитието! Така кожата ви ще си е починала през деня, а гримът ви ще е свеж и ще изглеждате добре. Все пак опитайте се да хванете естествената светлина. На електрическа крушка с жълта светлина има опасност да прекалите с грима; на луминисцентна – обратното, да бъдете с твърде незабележим грим.