Рождество Христово - най-доброто време да преосмислим живота си. Божиите планове рядко съвпадат с деловия ни календар. Едничкото, което е в наша власт е, ако може да синхронизираме живота си с Неговия календар. Бог постига както Своите вечни цели в календара, така и всекидневните цели за нашия живот.

Раждането на Божия Син е вест, която носи неизказана радост.

Светлата Рождествена нощ и вестта, която Ангелът носи на овчарите, описват момента: "Но ангелът им каза: Не се бойте, защото, ето, аз ви благовестявам голяма радост, която ще бъде за целия народ. Защото днес ви се роди в града на Давид Спасител, който е Христос Господ“. При тази новина Небесата не могат повече да мълчат: "И внезапно, заедно с Ангела, се появи едно многобройно небесно войнство, което хвалеше Бога, като казваше: "Слава на Бога във висините и на земята мир между хората, в които е Неговото благоволение!“ (Лука 2:10-14).

Идването на Христос разгръща сърцето, за да бъде то завладяно от преславна радост. Радостно Рождество! Това е много по-подходящ поздрав, който отговаря на Божието намерение за този сезон, а и за цялата година. Радостно Рождество!