Родените на една дата (25 септември) Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс навършиха съответно 79 и 54 години. Звездната двойка посрещна заедно рождения си ден за 25-и път.

Двамата си размениха в Инстаграм честитки, в които изразяват любовта си, като Катрин Зита-Джоунс публикува и любопитно видео с архивни снимки от детството на Майкъл, на които виждаме и неговия прочут баща Кърк Дъглас.

Преди няколко часа Майкъл пък публикува видео, в което благодари на всички за топлите пожелания.

През месец май звездата от „Първичен инстинкт“ „Уолстрийт“ получи в Кан Почетната палма за цялостно творчество.

Двамата актьори се радват на 22-годишен брак. Преди две години, по случай 20-тата годишнина от сватбата им, актьорът качи видео в Инстаграм, в което разказа как се е запознал с бъдещата си съпруга.

„Гледах „Маската на Зоро“ с Антонио Бандерас и бях много впечатлен от Катрин. Месец по-късно бях на един кинофестивал и се оказа, че Катрин също ще бъде там за една вечер. Помолих моите асистенти да ми организират среща. Вечеряхме с Катрин. Бях направо зашеметен от нея и на раздяла направих голямата глупост да изтърся „Искаш ли да бъда баща на децата ти?“ Останалото е история…“ – спомня си Майкъл Дъглас, който по това време все още е женен за Диандра Лукър, дъщеря на австрийски дипломат.

Носителят на две награди "Оскар" („Уолстрийт“ и „Полет над кукувиче гнездо“) и съпругата му, получила златна статуетка за филма „Чикаго“ (2002), минават и през трудни моменти в своя брак. Дават си много свобода и именно на това, според Катрин, се дължи любовта им, която и двамата твърдят, че продължава и до днес. Преди 9 години двойката се раздели за известно време. Майкъл посещаваше официални събития сам, като дори беше свалил халката си.

Снимка: Getty Images

Холивудската двойка има две деца – Дилан (23) и Карис (20). От първия си брак (1977-2000) Майкъл Дъглас има един син – Камерън (44).

Снимка: Getty Images