Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс празнуват 22 години брачен живот.

Актьорът отбеляза празника с колаж от две сватбени снимки, към които написа "Честита годишнина на скъпата ми Катрин! Обичам те толкова много!".

Преди две години, по повод 20-тата годишнина, актьорът, прочул се с филма „Уолстрийт“ (1987), качи видео в Инстаграм профила си. В него той разказва как се е запознал с бъдещата си съпруга.

„Гледах „Маската на Зоро“ с Антонио Бандерас и бях много впечатлен от Катрин. Месец по-късно бях на един кинофестивал и се оказа, че Катрин също ще бъде там за една вечер. Помолих моите асистенти да ми организират среща. Вечеряхме с Катрин. Бях направо зашеметен от нея и на раздяла направих голямата глупост да изтърся „Искаш ли да бъда баща на децата ти?“ Останалото е история…“ – спомня си Майкъл Дъглас, който по това време все още е женен за Диандра Лукър, дъщеря на австрийски дипломат.

Снимка: Getty Images

 

По-късно Катрин Зита-Джоунс също отбеляза юбилея с видео, съдържащо кадри от сватбата и други архивни фотоси. Тя бе изчислила, че с Майкъл са женени от 7304 дни. "Днес те обичам така, както и преди 20 години! Благодаря ти за любовта и смеха!" - написа тогава актрисата. 

Любопитен е фактът, че двете холивудски звезди са родени на една дата – 25 септември. Носителят на две награди "Оскар" („Уолстрийт“ и „Полет над кукувиче гнездо“) е на 78, а съпругата му, получила "Оскар" за филма „Чикаго“ (2002), е с четвърт век по-млада – 53 г.

Снимка: Getty Images

 

През дългия си семеен живот двамата минават през много катаклизми. Имат отворен брак и си дават много свобода. Именно на това според Катрин се дължи любовта им, която и двамата твърдят, че продължава и до днес. Преди 8 години двойката се раздели за известно време. Майкъл посещаваше официални събития сам, като дори беше свалил халката си.

Холивудската двойка има две деца – Дилан (22) и Карис (19). От първия си брак (1977-2000) Майкъл Дъглас има един син – Камерън (43). 

През лятото на 2019 година една друга много красива и популярна двойка отбеляза 20 години брачен живот - Виктория и Дейвид Бекъм.