Ако всичко върви гладко, Камерън Дъглас може да е третото поколение актьор от семейство Дъглас. Неговият баща е двукратният носител на „Оскар“ Майкъл Дъглас, а дядо му е легендата Кърк Дъглас. Днес 40-годишният актьор, който участва в три филма от началото на това хилядолетие, живее щастливо с приятелката и двегодишната си дъщеря, но не много отдавна имаше период, в който бъдещето му изглеждаше мрачно, а собственият му баща беше готов да се отрече от него.

Майкъл Дъглас наскоро призна пред списание „People“, че заради проблема на Камерън с наркотиците и няколкото ареста, завършили в крайна сметка с присъда и седем години в затвора, е бил готов да се отрече от собствения си син и да му обърне гръб: „Имаше моменти, в които губех всякаква надежда, сподели актьорът от „Уолстрийт“ и „Първичен инстинкт“. Става така, че по едно време съжалението и състраданието биват заместени от гняв и враждебност към някого, когото по принцип обичаш. Спомням си как веднъж ме потърси за помощ и аз му казах, че го обичам, но искам да защитя себе си и семейството си.

Майкъл Дъглас и сина му Камерън през 2002 г.
Снимка: Getty Images

През 2009 година Камерън Дъглас беше арестуван за притежание на голямо количество метамфетамин, предназначен за продажба. За това престъпление беше осъден на 10 години затвор. След като беше потърсен от журналисти за коментар, Майкъл Дъглас заяви, че обвинява себе си и че е бил лош баща, но също така смята, че времето в затвора може да се отрази добре на сина му: „Той щеше да умре или някой щеше да го убие. Сега има шанс да започне нов живот и вярвам, че го знае.

Докато е в затвора проблемите на Камерън продължават. През 2010 г. приятелката му опитала да му внесе хероин, скрит в четка за зъби, но планът бил разкрит и синът на Майкъл Дъглас получил още 5 години към присъдата си. Времето му в затвора било тежко, няколко пъти участвал в сбивания и през 2012 кракът му бил счупен от друг затворник.

Камерън беше освободен предсрочно през 2016 година и твърди, че е променен. И наистина, през последните години е посветил усилията си да поправи грешките си, да се сближи със семейството си и да съживи актьорската си кариера.

Камерън, Майкъл и Кърк Дъглас през 2018 г.
Снимка: Getty Images

Съвсем скоро Камерън планира да публикува книга, в която да разкаже за преживяванията си преди и по време на престоя си в затвора. Той се надява, че книгата не само ще помогне на други млади хора, попаднали в капана на наркотиците, да потърсят помощ и да се спасят, но и също така че ще е благодарствено писмо към баща му.

Гордея се с него не само заради книгата му, но и заради начина, по който управлява живота си, каза Майкъл Дъглас пред „People“. Той си взе поука и сега върви по правия път.