Световноизвестният актьор Джeки Чан (истинско име Чан онг), познат сред феновете с добрата си физическа форма и свежо чувство за хумор, гради кариерата си едва от 8-годишен. На тази възраст той започва да се снима в киното. Още тогава разбира в коя сфера най-много иска да се развива. 

Бързо се развиват нещата и в личния му живот. Запознава се с бъдещата си съпруга в Тайван. Тя също е актриса и по това време е по-известна от него. Джоан Лин Фън-цзяо с 1 година по-голяма от Джеки Чан. Женят се през 1982 г. - само една година, след като са се запознали. 

Любов или нещо друго?

В интервю от 2015 г. пред China Press актьорът споделя, че е бил "принуден да се ожени" за 35-годишната си съпруга, тъй като тя е забременяла. Тъй като актьорът искал тя да запази бебето, неговият агент го съветва преди да го признае, двамата да се оженят. 

"Беше случайност, която доведе до зачеването на Джейси. Никога не съм мислил да се женя."

За изданието той допълва, че са сключили брак, за да подсигурят бъдещето на детето. Това слага началото на нов живот и за двамата. Джеки Чан е щастлив с кариерата си, а съпругата му се отказва от своята, за да се посвети на семейството. До онзи момент тя е участвала в продукциите „Завръщане на дявола“, „Страна на смелите“ и т.н.

Интересното е, че актьорът не обича да говори за личния си живот. Дълги години той внимателно пази жена си от медиите и рядко може да бъде видян с нея на светски събития.

Малко след сватбата им се ражда син - Чунг Зумин. Наследил артистичния талант на родителите си, той става по-известен с псевдонима Джейси и развива своя солова музикална кариера. 

През 2014 г. синът на Чан и Лин е арестуван, след като полицията нахлува в апартамента му в Пекин и иззема над 100 грама марихуана. По-късно той е осъден на шест месеца затвор.

Известният му баща не крие, че не се чувства добре от този факт. Смята обаче, че трябва да има справедливост и наследникът му да бъде наказан за това, което е извършил. След като е освободен, Джейси установява, че е включен в черния списък на много компании, въпреки че баща му се опитва да реабилитира имиджа му, като му  предлага двамата да работят заедно по нов албум.

Не всичко върви гладко и при самия актьор. Явно когато кариерата е във възход, с любовта не е така. В интервю за shanghaiist.com разкрива, че като млад е имал "много приятелки" и че романтиката между него и Лин бързо е затихнала. 

Една от тези жени е бившата кралица на красотата Илейн Нг, която през 1999 г. ражда дъщерята на Чан - Ета Нг. Пред изданието той признава, че аферата му с Нг е била грешка: "Сбърках, както правят много мъже по света".

Илейн Нг на премиера на филм
Снимка: Getty Images

Връзката му с Илейн почти довежда до развода му, но тя избира да отгледа детето си сама. 

Самата Ета признава, че никога не е имала отношения с Джеки Чан като баща и дъщеря. В интервю през 2015 г. го нарича "просто непознат".