Първото дете на Кирил Преславски – Мафалда, публикува в Инстаграм любопитно домашно видео с баща си, като текстът гласи „Честито, татко!“.

Певицата Мафалда е родена през 1994 г. и е първата внучка на Симеон Сакскобургготски. На видеото тя е все още бебе, така че Кирил по онова време е на 30 години. Двамата гледат анимационно филмче, на което детето искрено се забавлява. За кратко се чува гласът на жена, която е извън кадър. Това вероятно е майката Росарио Надал, с която през 2012 г. Кирил се разведе. Двойката има три деца.

През май т.г. Мафалда се омъжи за приятеля си Марк Абуслейман на остров Майорка – родното място на майка й Росарио Надал.

Марк е британски финансист с ливански корени. Мафалда се запознава с него в Лондон, след което двамата прекарват няколко години в САЩ, където учат. Мафалда следва в колежа „Бъркли“, а Марк в Харвард.

Мафалда се е казвала и сестрата на царица Йоанна Савойска (1907-2000). Тя има трагична съдба – загива в концентрационния лагер Бухенвалд през 1944-а, когато е едва на 41 години.

Любопитни ретро снимки на финансиста Кирил Преславски в компанията на принцеса Даяна можете да видите тук: