Лиз Макфарланд и съпругът ѝ Джереми са намерили начин да се грижат за сина си по начин, който да отговаря на специфичните му нужди, и техният гениален родителски ход успя да спечели симпатиите на хората в социалните мрежи.

През септември Лиз записва клип как Джереми седи на ръба на ваната и търпеливо подстригва косата на 7-годишния Джад. Майката публикува видеото в TikTok, където то неочаквано достигна до повече от 2,6 милиона гледания и събра над 124 000 харесвания.

Родителите обясняват, че двамата са измислили как да избегнат неприятните усещания, които има Джад, който е аутист и „мрази подстригването“.

Косата, която пада върху него, създава сетивно претоварване, което води до срив. Съпругът ми влезе с него във ваната тази вечер и това много помогна. Нямаше сълзи. Никакво безпокойство“, обяснява майката Лиз във видеото. За още по-успокояваща атмосфера, родителите пускат и една от любимите песни на сина им - „Monster Mash“.

Лиз, която има още двама сина, на 14 и 4 години - разказва пред PEOPLE, че решили да изпробват успокояващата стратегия за подстригване, след като забелязали, че Джад е изключително спокоен, когато е във водата.

„Вярваме, че това е помогнало, защото къпането е релаксиращо за него. Водата има способността да се справя с тактилната сензорна чувствителност“, отбелязва тя. „Реших да го запиша, защото бяхме шокирани.“

Снимка: TikTok

Гордата майка казва още, че се изумила, когато публикацията в TikTok станала популярна и се надява, че ще достигне до други хора в подобна ситуация.

 

„Прочетохме много коментари, които са признателни и подкрепящи“, казва още майката. „Това, че видеото ни е видяно от над 2 милиона души, означава, че семействата по целия свят могат да помогнат на детето си в подобна трудна ситуация“.

Семейството започва да споделя видеа в TikTok в края на лятото с цел информираност и подкрепа за родителите на деца с аутизъм.

„Моята цел беше да повиша осведомеността и да информирам другите за аутизма по положителен начин“, казва тя за съдържанието си в социалната мрежа. „Живеем в селски район с ограничени ресурси, така че заедно проучвахме, образовахме се и разбрахме какво работи за нашия син.“

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK