Майка от Австралия кръсти сина си с крайно необикновеното и дори скандално име „Правилата на метамфетамина“ (Methamphetamine Rules)!

Оказва се обаче, че жената не е наркоманка, не е изгубила ума си и действията, които е предприела, са направени с пълно осъзнаване какво извършва.

Кирстен Драйсдейл е журналист, който работи по поредицата WTFAQ на телевизия ABC. В една от последните си разработки майката тества Регистъра на ражданията, смъртните случаи и браковете в Нов Южен Уелс, Австралия, и по-конкретно с какви имена е забранено да кръстиш детето си.

Очевидно „Правилата на метамфетамина“ не е сред забранените и журналистката успява да го регистрира под това необикновено и дори неприемливо име за дете.

"Просто се опитвахме да отговорим на въпрос на нашите зрители за новото ни предаване What The FAQ, който беше свързан с правилата за това как можеш и как не можеш да наречеш бебето си", казва тя пред SBS News.

Първоначално майката отправя запитване към регистъра с кои имена може и с кои не може да кръщаваш детето си и когато от институцията не й отговорили, тя решава да нарече третия си син с нещо скандално.

"Помислихме си, че ако подадем наистина най-скандалното име, което можем да измислим, то ще бъде отхвърлено и ще разберем как се случва този процес", казва тя.

Тя решила да се откаже от "Nangs Rule" - жаргонен термин за бидони с азотен оксид или "смехотворен газ", често използван като наркотик за партита - опасявайки се, че служителите от регистъра може да не са наясно с термина и да одобрят името.

Драйсдейл и съпругът ѝ се колебаели между различни скандални имена, като накрая се спрели на "Правилата на метамфетамина".

Журналистката не можела да повярва, когато името било одобрено от регистъра.

"Бях шокирана и си помислих, че трябва да е станала грешка. Затова проверих два пъти, обадих им се и те казаха, че няма грешка ", описва Драйсдейл.

"След това пристигна актът за раждане и аз знаех със сигурност, че това се е случило".

Въпреки че журналистката не е възнамерявала историята й да стане толкова популярна, както Драйсдейл, така и семейството ѝ са били затрупани със съобщения, след като името става публично достояние във вторник.

Тя казва, че има късмет, че семейството ѝ може да види "забавната страна" на нещата, надявайки се чувството й за хумор да се предаде и на сина ѝ, на когото в крайна сметка ще трябва да каже истината един ден.

Веднъж регистрирано след раждането, името на детето не може да бъде заличено от Регистъра на ражданията, смъртните случаи и браковете в Нов Южен Уелс.

"Разбира се, ние ще му разкажем тази история. Може да я оставим за 21-ия му рожден ден, а може и да му я разкажем по-рано. Ще видим", казва Драйсдейл.

Междувременно говорител на регистъра е признал, че след разкриването на недостатъка ще трябва да "засилят" процеса по одобряване на имена.

Докато семейството преминава през процеса на коригиране на името, Драйсдейл уверява, че истинското име на сина ѝ "е много нормално, традиционно" и "изобщо не е свързано с метамфетамини".

 Вижте любопитно видео с Ким Кардашиян, която има 4 деца - всичките с необичайни имена: