Помните ли Габи - малката госпожица, която бързо покори сърцата на малки и големи с разкошните си големи очи и невероятната си коса. Още тогава тя беше оприличена на куп приказни герои - Карлсон, Пумукъл, Моана, Рапунцел... Ние си избираме Рапунцел - не само заради косата, но и заради сюжета, в който, без да щем, се озовахме всички заедно. В затворената кула обаче се крият куп изненади и приключения (разгледайте галерията!).

Днес Габи е на прага на своята 1-ва годинка и вече има и 1-во зъбче. Потърсихме мама Деница да ни разкаже как семейството им се справя в ситуация на изолация и готвят ли се за голям празник, въпреки провалените планове за много гости и игри.

 

Рисуване с боички
Снимка: Деница Цанева, личен архив

"От времето прекарано в изолация се опитваме да извлечем само ползите, тъй като последните 3 месеца бяха изключително тежки за моето семейство. -споделя Деница пред Ladyzone.bg. - Децата ми загубиха своята добра и обичана леля в тежката битка с рака. От този ден се научихме да живеем по друг начин. Радваме се на малките неща в живота. Колко му трябва на човек да е щастлив? Слава на Бога всички сме здрави и имаме време един за друг. Не вярвам, че в някоя къща, пълна с деца може да бъде скука. Габи по цял ден чурулика с нежното си гласче и озвучава къщата. Много се забавляваме и се опитваме да не мислим за тежкото време, пред което е изправено човечеството."

Феята Ивона създава хартиени цветя - пролет е вече, нека влезе у дома
Снимка: Деница Цанева, личен архив

На по-голямата дъщеря в семейството - кака Ивона, пък й предстои да бъде ученичка. Затова у дома наблягат на познанията по четене, писане, смятане. Но не пропускат и семейните игри и забавления, като реденето на пъзел с татко:

Да редим пъзел с татко
Снимка: Деница Цанева, личен архив

Габи също си търси забава, учи се да ходи. Много обича в кухнята на кака да готви плодове и зеленчуци, а доста често и в кухнята на мама, споделя още Деница.  

Да поработим - сортиране на цветни ластичета или по-скоро превръщането им в дъга
Снимка: Деница Цанева, личен архив

Първата годинка на Габи е в края на април. Партито пропада, но мама Дени е пълна с идеи. "Ще се постарая да направя празнична обстановка с детски песни, сладки и игри. А и тортата ще е голяма! Подаръци, разбира се, ще има, защото най-послушните деца получават най-големите подаръци, а Габи е изключително добро дете, което изпълва сърцето ми със радост. А щом ги видя гушнати с кака, какво друго бих могла да искам от живота", категорична е тя.

Обич!
Снимка: Деница Цанева, личен архив

Още идеи за забавление с децата:

  • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
  • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
  • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
  • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
  • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
  • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
  • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
  • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
  • Теа Минкова: Не знам какво сме правили с Наум преди Амая
  • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си