За тях тримата мисията #ОстанетеСиВкъщи не представлява никакъв проблем, защото се чувстват повече от добре в уюта на своя дом и всичко крайно необходимо, от което имат нужда, е - един от друг. Освен всичко - скуката просто не прекрачва техния праг. 4-месечната Амая не позволява на родителите си Теа Минкова и Наум Шопов да се отегчат дори за малко в ситуацията на социална изолация. Двамата успяват умело да съчетават грижите и вниманието към дъщеричката си с работните си ангажименти и ежедневната си ангажираност към хилядите си последователи в социалните мрежи.

Снимка: Личен архив

 

Теа се отнася отговорно към всеки пост и човек, който я следва, въпреки времето, което й коства това. Успява дори да тренира, задължително да се чува със своята близначка, за да се “зареди”, и от време на време да приготвя някоя класическа вкусотия, щом дойде нейния ред в кухнята, където иначе се вихри Наум - а той смело експериментира с различни здравословни изненади. В интервю за LadyZone.bg Теа признава, че за тях родителството определено е изпитание, но сега тя дори не може да си представи какво са правили преди Амая да се роди. И се надява никога да не забрави магичния миг, в който я прегръща за първи път, когато сякаш са съществували само двете. Защото има и специални моменти, които не се споделят с всички...

Как минава един ваш ден на млада майка и инфлуенсър в особената ситуация на извънредно положение и световна пандемия?
Смея да кажа, че минава спокойно. Изградила съм си режим, чрез който разпределям задачите си според съня на Амая. Тя спи по 4 пъти на ден - 1-ви сън - работа, 2-ри сън - тренирам, 3-ти сън - и аз спя с нея, 4-ти сън - излизаме на “разходка” до магазина. Когато е будна, използвам времето да си говорим и играем.

Как отпразнувахте тази година Великден в изолация?
Всичко беше много различно. Някак не успях да усетя празника. Винаги го свързвам с обяд на двора с цялото семейство. Тази година по-скоро го проспахме.

От началото на пандемията досега имало ли е моменти, в които са ви завладявали повече или по-малко страх, стрес и притеснения за бъдещето?
Преди около две седмици изпитахме сериозен страх от това, че може би съм заразена с COVID-19. Вдигнах сериозна температура, изобщо не можех да стана от леглото. Определено се изплашихме, защото колкото и да имаме успокоението, че този вирус “пази” бебенцата от усложнения и двамата с Наум мислим само и единствено за нея. За щастие, и двата теста се оказаха негативни. Без да имам сериозни оплаквания и болка, се оказа мастит.

На какви мерки държите стриктно, за да предпазвате себе си и семейството си?
Нямаме някакви по-специални мерки. Носим маски, още на касата в магазина използваме дезинфекциращи гелчета и дрехите, с които сме били навън, се хвърлят веднага за пране.

Какво ви липсва най-много от нормалния ритъм на живот?
Честно да си призная, не знам какво ми липсва от нормалния ритъм на живот. Имам чувсвтвото, че забравих какво сме правили в ежедневието си навън и всичко винаги се е случвало между 4-те стени вкъщи.

По-спокойно ли се чувствате заради факта, че вашата половинка Наум Шопов все пак е лекар?
Разбира се. По отношение на дъщеричката ни, още когато забременях го помолих да си припомни учебниците по педиатрия.

Как основно се зареждате с позитивизъм?
Генерираме си позитивизъм тримата - говорим си, гледаме филми, играем с Амая. Напоследък започнахме да ѝ разказваме различни истории от живота ни, а тя ни слуша с голям захлас.

Чувствате ли се отговорни към хилядите ви последователи с всеки ваш пост и стараете ли се да зареждате и тях с хубави емоции през това време на разделение?
Разбира се, стараем се да бъдем максимално позитивни със съдържанието, което публикуваме. Със сигурност си даваме сметка каква отговорност носим с всеки наш пост, в който споделяме личния си живот.

Каква е вашата лична тайна и правилна формула за успех в социалните мрежи?
Най-важното е да не подценяваш аудиторията си. Полагам голямо старание да обърна внимание на всеки, който е решил да попита нещо или просто да изкаже мнение. Част от свободното ми време през деня е отдадено точно на това - да общувам с най-различни хора и да обменяме опит, информация или просто някоя “блага дума”.

Кое е най-изморителното на тази ангажираност?
Понякога наистина не ми стига времето и това започва да ме напряга. Давам пример - тази сутрин отворих Instagram, в който ме чакат над 120 съобщения.

Какви моменти не споделяте и не бихте споделили с последователите си?
Разбира се, има лични неща, които си остават само за нас - както във всяко едно семейство.

Как ви промени дъщеричката ви Амая и на какво ви учи всеки ден?
Аз всеки път това казвам, но не мога да си представя какво сме правили преди Амая. Изобщо не знам и как сме се променили - все едно винаги сме били семейство с дете.

Какви са най-хубавите ви спомени от бременността?
През цялата ми бременност имах страшно много енергия. Може би това беше периодът, в който съм била най-дейна. Успяхме да отидем три пъти на море и може би тогава се чувствах най-добре - вълни, ритничета в коремчето и Наум до мен.

Как се почувствахте, когато гушнахте Амая за първи път?
Много често се опитвам да се сетя в детайли за този момент. Страх ме е, че една сутрин ще се събудя и няма да си спомням нищо. Магично е - все едно не съществува нищо друго на тази галактика освен Аз и Амая в този момент.

Кое е най-голямото изпитание от родителството за вас и Наум? Има ли изобщо такова, или двамата сте отличници в това отношение?
Оу, определено е изпитание. За щастие, Амая е спокойно бебче със неспокойни периоди. В тези дни обаче има напрежение вкъщи - комбинацията от плачещо бебче плюс ежедневните ни битовизми е равна на изнервени мама и тати.

Лесно ли се върнахте в отлична форма след раждането и как в момента поддържате физическия си тонус (принудително у дома)?
Чувствам се много далеч от отличната форма. Интересен факт е, че вече съм си върнала напълно килограмите, но тялото ми все още не е възвърнало предишните си форми. Преди да родя не разбирах жени, които “нямат време за спорт”. Все си мислех, че 30-40 минути лесно могат да се намерят. Да, ама не. Особено с работните ни ангажименти с Наум, успявам да тренирам през ден, и то за 20-30 минути. Макс.

С Наум споделяте и много полезни рецепти, включително за здравословни дюнери и пици, но кой от двама ви е по-добър кулинар и се вихри повече в кухнята?
Наум готви по “специални” рецепти - все измисля нещо интересно и здравословно, с което да ме изненада. Аз съм с класическите манджички в тава - от тези, които ядем по 2-3 дни.

Кое е най-голямото изкушения за вас на масата?
Хляб. И двамата с Наум сме слаби пред топъл ръчен хляб.

В кой момент след началото на връзката ви с Наум осъзнахте, че това е човекът, с когото искате да остареете?
Труден въпрос. Никога не съм си го задавала. По-скоро по естествен начин започнахме да градим живота си като семейство. Всяка следваща стъпка беше естествен ход на нещата.

Пълна изненада ли бе за вас неговото предложение за брак или все пак, познавайки го най-добре, подозирахте за намеренията му?
Винаги съм подозирала, когато ми готви някаква изненада. Този път обаче наистина успя да скрие всичко и бях, меко казано, в ПЪЛЕН ШОК.

Може ли да се каже, че за вас самотата и отчуждеността са били винаги невъзможни, тъй като освен всичко имате сестра близначка? Съществува ли между вас тази легендарна телепатия, за която говорят хората?
ДА. Със сестра ми имаме изключително силна връзка и съм щастлива, че в този период на изолация тя направи така, че да бъде край нас. Понякога се чуваме с думите: “Абе звъня ти да заредя малко батерията”. Или в края на разговора: “Изключвам се от зарядното, чао”.

В какво най-вече се различавате? Някога възползвали ли сте се пък от приликата си?
В много неща се различаваме, най-вече във възприятието си за какво си струва да се притесняваш и за какво не. Тя е от хората, които доста добре пресяват за какво да си хабят нервичките. Аз съм от този тип, който все си намира за нещо да се тревожи.

Ревнували ли сте се една друга от своите половинки?
О да! Както и нашите половинки са ни ревнували от вниманието и времето, които си отделяме със сестра ми.

Бихте ли искали повече деца? Голямо семейство?
На този етап се чувствам добре така и не мисля толкова напред.

Кое е първото, което ще направите, когато светът започне да се връща към нормалния си ритъм? Смятате ли, че всички ще бъдем рестартирани?
Смятам, че всеки ще “излезе” от този период с нещо ново, което е открил за себе си. Аз лично си дадох сметка колко излишно пазаруваме в ежедневието си. Колко пъти безсмислено отиваме до супермаркета за някоя прищявка, ей така - от скука. Първото нещо, което ще направим, е да се тестваме за вируса и веднага да посетим нашите баби и дядовци.

И накрая ще посъветвате ли ентусиастите - как се прави идеалния кадър за инстаграм?
Идеалният кадър се получава измежду всички 209838247234673243 кадри от същата серия. Това е ключът!

  • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
  • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
  • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
  • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
  • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
  • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
  • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
  • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
  • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си
  • Те не пуснаха ръцете си дори и заразени с коронавирус: Двойка отбеляза златна сватба в интензивното