Добре замесените и пухкави козунаци са наистина много вкусни, но с времето изсъхват и стават твърди. Ако сте имате по-голямо количество от великденските хлябове, трябва или бързо да ги хапнете, или да помислите как да ги съхраните по-дълго време с високите им качества. Всъщност, решението е много простичко – ябълка.
Нарежете една ябълка на едри резени. Когато прибирате козунака, сложете поне 2 парчета от плода до него. Те ще го предпазват от изсъхване. Така той няма да стане твърд и ронлив, а ще запази мекотата си.
Как да съхраняваме козунак по-дълго време?
- Добър вариант е да прибирате козунака в кутия, която се затваря херметически. Така до него няма достъп на кислород, който всъщност променя вкусовите му качества и консистенцията.
- Използвайте алуминиево фолио, за да го покриете. Хубавото на това фолио е, че то е гъвкаво и прилепва по всяка форма. Така хлябът ще бъде покрит максимално добре. Алуминиевото фолио може да използвате многократно. Затова не го изхвърляйте, когато отново отвиете козунака, за да хапвате. Пригладете с пръсти встрани и използвайте отново след това.
- Опаковайте го в няколко пласта свежо домакинско фолио. Това е един от начините, който най-добре запазва козунаците на дълго време. Ако имате по-голямоколичество козунак, може да го увиете в свежо фолио и да оставите във фризера. Преди да консумирате, нарежете на филийки и затоплете във фурната.
- В текстилна торба и дървена кутия за хляб също е добър начин за съхранение, но не оптималният. Тогава задължително използвайте резени ябълка за запазване на мекотата.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.