Този чудесен далекоизточен специалитет може да се консумира както самостоятелно, така и като сочно допълнение към богатата зелена салата или блюдото с пилешко месо.
Продукти:
За ананаса
12 шайби ананас
5 ½ с.л. кокосова захар
1 ¼ ч.ч. печени ядки (макадамия)
2 големи белтъка
разтопено кокосово масло
За кокосовата сметана:
400 г изстудено кокосово мляко
2 с.л. мед
мента за украса
Приготвяне:
Оваляйте равномерно леко подсушените ананасови шайби с 3 с.л. кокосова захар. Загрейте фурната на средно висока температура. Поставете ананасовите шайби на скарата и печете по 2 минути от всяка страна. Намалете до умерена температура.
Потапяйте всяко кръгче ананас в белтъците, а след това в пасираните на едро в блендера ядки. Намажете с още малко количество кокосово масло грила и печете всяка страна на шайбите по 2 минути.
Смесете добре изстуденото кокосово мляко с меда и разбийте с миксера, докато се получи пухкава пяна. Намажете всяка шайба с получената кокосова сметана и подредете една върху друга. По желание гарнирайте с мента.