Продукти за:

6 свински пържоли
4 с. л. сусамово олио
4 с. л. соев сос
половин кофичка (200 г) заквасена сметана

За овкусяване:
сол
мащерка
черен пипер
червен пипер

пържоли

Как се приготвя:

Пържолите се начукват през найлон с дървен чук, за да станат тънки и крехки. Подреждат се в съд от йенско стъкло (бройките са според големината на съда) на един пласт и се наръсват със сол и черен пипер. Върху първия пласт се слагат 3 с. л. леко разбъркана заквасена сметана, половината от олиото и половината от соевия сос. Следва втори и трети пласт пържоли, при които процедурата се повтаря. Може да се добави и червен пипер. Най-отгоре се наръсват със сушена мащерка.

Похлупва се с капака на йенския съд и се слага във фурна на 180 градуса за 45 минути. Течните съставки, смесени със сметаната и подправките, образуват много вкусен и лек сос.