Най-добрият начин да увеличите щастието в живота си, е да бъдете много критични към хората, с които се обграждате.

Проф. Моран Серф от Северозападния университет в САЩ заявява, че трябва да престанем да губим енергия за взимането на маловажни решения както да правим или какво да облечем, като вместо това се съсредоточим върху единственото важно нещо, което има значение.

Всичко зависи от хората, с които избираме да прекарваме времето си. Изборът на правилните приятели е важен, защото кара мозъчните ни вълни да се "синхронизират" с тези на хората, с които прекарваме най-много време.

Това означава, че можете да започнете да ставате същите и да приемете тяхното поведение и мироглед, без дори да го осъзнавате. Невролозите са установили по време на научните изследвания, че съвместният живот на хората синхнонизира мозъчната им активност, водейки до адаптация по между им.

"Това означава, че хората, с които се виждате, действително оказват влияние върху ангажираността на съзнанието ви с реалността. Един от ефектите е, че ставате същите като тях", заявява ръководителят на изследването.

Най-добрият начин да постигнем дълготрайно удовлетворение в живота? Като се обградим с правилните хора, категоричен е д-р Серф. Един кръг от истински приятели може да се окаже ключът към силно щастие, а не материалните блага, вълнуващи преживявания или лична философия.

Просто трябва внимателно да се фокусираме върху хората, с които избираме да прекарваме времето си в живота, това е всичко.