Продукти:

- 2 малки пресни ананаса или 16 парчета от ананас от консерва

- 2 с.л. настъргана лимонова кора

- 1/4 ч.ч. кафява захар

- 1/4 ч.ч. лимонов сок

- 1/4 ч.ч. бяла текила

- 2 с.л. маргарин

- 1/2 к.л. канела

Начин на приготвяне:
1. В случай че използваме пресен ананас, го обелваме, нарязваме на филийки и отрязваме вътрешната му твърда част. Ако използваме ананас от консерва, само го изцеждаме от сока.

2. Слагаме маргарина в тиган, прибавяме кафявата захар и ги държим на слаб огън, докато маргаринът се разтопи. Сипваме лимоновия сок, добавяме настърганата лимонова кора и оставяме сместа да се сгъсти и карамелизира.

3. Добавяме нарязания на парчета ананас и ги обръщаме около 2 мин.Поръсваме с канелата, доливаме текилата и сваляме от огъня.Запалваме ястието и по желание можем да го поднесем пред гостите горещо.

Идеята е назаем от Кухнята на баба