Продукти:
- 2 малки пресни ананаса или 16 парчета от ананас от консерва
- 2 с.л. настъргана лимонова кора
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 1/4 ч.ч. бяла текила
- 2 с.л. маргарин
- 1/2 к.л. канела
Начин на приготвяне:
1. В случай че използваме пресен ананас, го обелваме, нарязваме на филийки и отрязваме вътрешната му твърда част. Ако използваме ананас от консерва, само го изцеждаме от сока.
2. Слагаме маргарина в тиган, прибавяме кафявата захар и ги държим на слаб огън, докато маргаринът се разтопи. Сипваме лимоновия сок, добавяме настърганата лимонова кора и оставяме сместа да се сгъсти и карамелизира.
3. Добавяме нарязания на парчета ананас и ги обръщаме около 2 мин.Поръсваме с канелата, доливаме текилата и сваляме от огъня.Запалваме ястието и по желание можем да го поднесем пред гостите горещо.
Идеята е назаем от Кухнята на баба