Салата с пиле, грах и спагети

Пригответе на пара или сварете 200 г пресен грах за 4 минути. Междувременно сварете 200 г сушени средно дебели спагети  за 3 минути или според указанията на опаковката. Отцедете и смесете спагетите с дресинг, приготвен от 1 с.л. тахан, 2 с.л. слънчогледово олио, 2 с.л. лимон, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. сусамово масло, 1 счукана скилидка чесън и 2 ч.л. настърган пресен корен джинджифил. Охладете спагетите за 15 минути, след което ги разбъркайте с 240 г студено готово пилешко месо, нарязано на тънки ленти, и граха.

Спагети със зеленчуци за двама >>

 

Пъстра салата с чушки и шунка

Сварете 250 г макарони (например фузили) в тенджера с подсолена вода за 10 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, прехвърлете в голяма купа и разбъркайте, докато са горещи, с 3 с.л. винегрет. Посолете и оставете настрани. Нарежете тънко 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка и 1 малка глава червен лук. Нарежете 100 г висококачествена шунка на тънки ленти. Добавете към макароните заедно със 100 г рукола и разбъркайте внимателно.

Пъстър постен гювеч с кус-кус >>

 

Салата с пъстърва и мариновани краставички

Сварете 250 г макарони в тенджeра в подсолена вода за 8 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, сложете в голяма купа и ги разбъркайте, още докато са горещи със зелен винегрет, приготвен от 3 с.л. зехтин, настъргана кора от 1 лимон, 3 с.л. пресен магданоз. Посолете и оставете настрани. Раздробете 250 г готово филе от пъстърва. Нарежете на малки кубчета 1 малка маринована краставичка. Разбъркайте с макароните и 1 с.л. отцедени каперси.

Паста със скариди >>

 

Салата с риба тон и макарони

Сварете 1 яйце за 10 минути. Отцедете и изстудете в студена вода, след което обелете и нарежете на четвъртини. Междувременно сварете 250 г макарони по избор в тенджера с подсолена вода за 10 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, сложете в голяма купа и разбъркайте 3 с.л. винегрет. Посолете. Отцедете и натрошете 200 г консерва риба тон. Нарежете 3 с.л. почистени маслини. Добавете към макароните заедно с 1 настърган морков и 100 г варен зелен фасул. Разбъркайте и украсете с яйцето.

Салата с риба тон, макарони и броколи >>