Леден крем от боровинки и малини
Продукти за 4 десертни чашки:
1 чаша замразени боровинки
1 чаша замразени малини
1 кофичка кисело мляко
1 ¼ чаша ледена вода
2 с.л. ленено семе
Приготвяне:
Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до образуването на гладък крем. Разпределете получения леден крем в коктейлни чаши и поднесете.
Студен малинов пунш
Продукти за 10 чаши:
300 – 350 г замразени малини
2 л малинов сироп
2 л джинджифилова лимонада
4 чаши вода (или повече)
2 л малинов ликьор
сухи кубчета лед по желание
Приготвяне:
Поставете парче сух лед на дъното на купа за пунш. Отгоре поръсете замразените малини и добавете малиновия сироп. Смесете водата с лимонадата и излейте получената течност в купата. Накрая излейте и малиновия ликьор. Разбъркайте внимателно и сервирайте.
Млечни малини с праскови
Продукти за 4 порции:
2 праскови
250 г малини
2 ½ чаши цедено кисело мляко
4 с.л. овесени ядки
4 с.л. филирани бадеми
Приготвяне:
Почистените от костилките праскови нарежете на тънки ивици. Смесете прасковите и малините с киселото мляко в купа. Получената смес разпределете в четири коктейлни чаши и сложете в хладилник, за да стегне. Запечете леко ядките и бадемите. Преди сервиране поръсете с тях малиновия десерт. Украсете с още малини и резенчета праскови.