Едно от най-популярните ястия в света у нас еволюира от гарнирани пити, които се печаха в пещи с транспортна лента, в малки тавички, до пици, които днес на места се приготвят така, че биха накарали и италианец да поиска кулинарно убежище у нас.

Пицата така се наложи във всекидневното меню на българина, че трудно може да се намери приятелска компания, която да не прекарва най-забавните си вечери на пица. Трудно може да се намери семейство, в което пицата да не е едно от любимите ястия на децата. Трудно може да се намери двойка, която не е правила поне една от романтичните си срещи, споделяйки пица.

Пътят до перфектната пица вече е много по-кратък, защото един от водещите производители на охладени пици в Италия - Margherita s.r.l., вече предлага своите продукти и на българския пазар в магазините ФАНТАСТИКО.

За високото качество на продуктите на Margherita s.r.l. говори историята на компанията. 

СНИМКА: https://www.margheritasrl.it/

Всичко започва през седемдесетте години на миналия век, когато младият тогава пицар Фабрицио Тедей, натрупал значителен опит в семейния ресторант, решава да внесе високото качество на своите пици директно в домовете на хората. Фабрицио започва да предлага ръчно изработени пици, като от престижен ресторант, но в замразен вид - идея, която определено е била не просто иновативна, а направо революционна за времето си.

СНИМКА: https://www.margheritasrl.it/

Революцията на Фабрицио се оказва успешна и от малка семейна компания, която развива със съпругата си Надя и децата Сара и Никола, днес Margherita s.r.l. е голяма международна компания, която произвежда по 130 000 пици на ден. Всяка една топка тесто се разточва на ръка, преди да бъде гарнирана с отлични, висококачествени съставки. Всичко това с една единствена цел: клиентът да получи вкусен продукт, присъщ на най-добрите италиански пицарии.

Днес три от продуктите на Margherita s.r.l. вече са готови да накарат клиентите на ФАНТАСТИКО да запеят италианска канцонета от щастие:

Capricciosa – класическата италианска пица с моцарела, шунка, гъби, артишок и маслини.

Speck e provola – пица с моцарела, пушено сирене провола и колбас.

Margherita - пица с моцарела, маслиново масло, домати и риган.

Ето така всяка кухня вече може да се превърне в италианска пицария. Защото… Il gusto per la buona pizza italiana ci unisce. В превод: Събира ни вкусът към добрата италианска пица.