Въпреки че котките са известни с това, че са забавни и сладки, има и по-загадъчна причина за симпатията на хората към тях. Котките не само красят домовете ни, а и ги защитават по особен начин.

Кучетата пазачи са предпочитани за охрана вкъщи. Котките обаче имат важна роля в защитата на дома от неканени гости, които могат да причинят емоционални и психически натоварвания на домакините.

Котките са известни като духовни защитници. Техните естествени сетива им позволяват да откриват зли същества в дома и да ги отблъскват сочи Catastic.

1. Котките и домакинството

Котките могат да уловят кога някой ви завижда. Ако подозирате, че някой ви гледа с лоши очи, вземете превантивни мерки като погалите котката си с две ръце, като за финал оставите опашката. По този начин вие се вкарвате в царството на животното, което ще отклони посоката на негативната енергия.

2. Изцеление с котки

Ако ви боли нещо, поставете котката на конкретното място. Дори самият процес по галене на котката ще подейства положително на психиката ви.

3. Ловци на отрицателна енергия вкъщи

Снимка: iStock

Котките запазват спокойствие в ситуации, в които хората обикновено изпитват страх. Животинчетата са се научили да използват това успокояващо влияние в своя полза или за защита. Докато кучетата поглъщат негативната енергия като гъба, котките умеят да се предпазват от негативните влияния.  Котките обикновено се опитват да уловят отрицателната енергия с интензивното си енергийно поле и да я изведат от къщата. Когато забележите, че котката ви се разхожда из къщата, опитайте се да не я разсейвате. Сладките пухчета се движат към източниците на отрицателна енергия, за да ги хванат в капан. Ако котката усети опасна аура, тя бързо я отстранява от непосредственото си обкръжение.

4. Котките усещат лошите намерения на хората

Може би сте съгласни, че ние, хората, сме енергични същества. Някои хора могат да усещат негативната енергия по-добре от други. Случвало ли ви се е да влезете в къща или стая и да ви побият тръпки? Котките могат да усещат лошите намерения дори по-добре от хората. Малките животинчета може да не харесват някого, не само защото притежава негативна енергия, а просто защото са котки. Някои от тях може да не харесват миризмата или парфюма ви. Така че, ако една котка не ви харесва, това не означава непременно, че сте зли.

В някои култури котките се използват като духовни защитници. Руснаците пускали първо котка в новата къща, преди да се нанесат в нея, заради нейната могъща аура. С това действие котката бързо се опитва да прогони всяка излишна негативна енергия, която блуждае в къщата от предишните обитатели, като едновременно с това предлага интензивна положителна енергия.