Каква е асоциацията ти за рожден ден? Със сигурност присъстват усмивки, балони, торта, подаръци, приятели, емоции и още куп щастливи моменти. Ladyzone навършва 12 години и затова Марина Тодорова от Happy Kid's Activity ни споделя оригинални идеи за забавления на рожден ден за деца. 

Марина е слухов и речеви терапевт, която често ни дава и ценни съвети за адаптацията на малчуганите към различни предизвикателства от живота им. 

В следващите редове ще прочетете какви занимания да им предложите за повече  усмивки по време на детско парти.

Нестандартни решения за подаръци:

Подарък с кауза – по този начин ще зарадвате своето дете, а и ще осигурите нещо необходимо на друго дете

Талончета за семейни моменти – лесно може да ги изработите сами и да напишете любими за своето дете неща (пример - кино вечер, да направим бисквитки, допълнително време за игри, да отидем на пикник, да си направим палатка и т.н.)Преживяване – тук вариантите са безброй. Може да заведете детето на езда, в музей, в някои по-занимателен кът, да поканите фокусник, поканете анимация, която извършва нестандартни експерименти и т.н.


Емоционални игри по време на детски рожден ден

  • Всеки да нарисува портрет на рожденика
  • Да опише с няколко думи рожденика
  • Всеки да изработи специална картичка за рожденика
  • Щури игри по време на детски рожден ден

Какъв вкус усетих? 

Вържете очите на рожденика и му предлагайте различни храни и напитки и очаквайте неговите предположения. За да бъде по-забавно и щуро може да опитате като смесвате вкусове – напр. бисквита с кетчуп, хапка торта с парче краставичка и т.н.Какъв подарък ми се падна? 

Тук са ви необходими дребни подаръци или лакомства, панделка и кърпа за очи. Завържете панделката около лакомствата, а другия край пуснете около метър и завържете на касата на вратата. Целта е детето с вързани очи и безопасна ножица да отреже една лентичка. Когато отстрани панделка ще види какво му се е паднало. В тази игра усмивките и изненадите са гарантирани!

Туистър - тази игра е любима на малки и големи и определено допринася за силния смях на всички присъстващи.

Щура фотосесия – усмихвайте се, скачайте, правете сенки, сложете си смешни аксесоари, направете смешни физиономии и щракнете този момент. След години ще бъде безценен.

Баланс – необходими материали за тази игра са чаша пълна с цветни бонбони, друга чаша или фуния сладолед и лъжица. Поставете лъжицата в уста и започнете да прехвърляте бонбоните от единия в другия съд, като се стараете нито един да не падне навън. Наградата от тази игра е, че бонбоните остават за участника. 

Задължителни игри за детски рожден ден, които гарантират забавление и добро настроение:

Пинята

Едва ли има дете, което да не обича тази игра и да не се забавлява ужасно много, когато основната му цел са бонбони. В търговката мрежа има много готови варианти, но винаги може да си я направи вие и да бъде в любим елемент на детето Ви.


Дискотека


Караоке


Нека не забравяме, че какъвто и подарък да изберем за детето, каквото и да е мястото, каквато и да е почерпката, най-важното си остава детето да прекара своя празник с най-близките си хора и приятелите, с които има много общо.

Когато обмисляте какви да бъдат игрите и идеите, които ще реализирате, е необходимо да се съобразим изцяло с интересите на детето и с неговите желания, защото детето очаква своя празник с огромно нетърпение.

Развихрете въображението си и партито е гарантирано!