Домашно приготвената торта е сигурен начин да знаете какво точно има в рецептата, от къде сте купили продуктите, колко са пресни, какво съдържат и т.н. Струва си да отделите време за приготвянето на такъв сладкиш, особено когато става дума за детски рожден ден. Щастието в очите на малчугана ще изтрие всяка умора много бързо. Лесно може да превърнете всеки по-обикновен сладкиш в атрактивна детска торта с няколко трика. Описали сме всички тях в тази статия.

Ако все пак не сте сигурни в кулинарните си умения или все не ви достига време, ето няколко места, от които може да поръчате вкусни детски торти без изкуствени оцветители и вредни Е-та.


Шазлин
„Най-обичам да правя торти за деца, което вероятно си личи.“

Снимка: facebook.com/shaz.chocolate

В ателието на Шазлин Bабикян може да откриете и поръчате десерти, торти и бонбони за малки и големи. Суровите сладкиши са приготвени с много фантазия и любов. Те са подходящи за деца, вегетарианци, вегани и всякакви любители на вкусните изненади. Детските торти са оцветени само с натурални пигменти.
Самата Шазлин пише, че са „овкусени с усмивки, музика и много вкусни калории“. В здравословните торти няма брашно. Те са приготвени от плодове – пресни и сушени (без допълнително подслаждане), ядки, качествен шоколад и семена.

Снимка: facebook.com/shaz.chocolate

Vanilla Kitchen – „Забърквам сладости за най-малките, защото тяхното здраве е най-важното!“

Снимка: facebook.com/vanillakitchenbg/Сладкишите тук са без бяла захар, лактоза и маргарин. Някои от тях са сурови, но каква детска торта ще поръчате все пак е ваше желание. Има възможност да станете автор на собствена, уникална торта чрез формата за поръчка. В нея може да отбележите всичко до най-малкия детайл – какъв вид да е тортата (чизйкейк, сурова, шоколадова, плодова пита или изцяло по ваш вкус), дали да съдържа глутен, каква да е основата, какви алергени да (не)съдържа, какъв крем да е кремът и каква украсата. За тортите и сладкишите се използват различни ядки, плодове, пълнозърнести брашна, натурален шоколад и какао. В повечето от тях са включени и супер храни, като чия, коноп, лукума, рожков, кокос, мед и пчелен прашец. Украсите на тортите са детски рисунки с шоколад, декорации с ядки, сушени плодове, парчета шоколад и шприцован крем, фигурки от плодове и семки, и др.

Снимка: facebook.com/vanillakitchenbg/

Rаwlly – „Храна без грим“

Снимка: facebook.com/Rawlly

Ако все пак ви залипсват фигурките и декорациите от фондан, които са много разпространени и сме свикнали да виждаме върху детските торти, може да изберете техен суров аналог. Правят ги Rawlly. Детските им торти са с естествени оцветители и кленов сироп.  Тортите са с плодове, плодов крем, рожков, ядки, покълнала елда, кленов сироп, оризов флей и др. Има торти, подходящи дори за деца на 1 година.

Снимка: facebook.com/Rawlly

Работилница за сладки усмивки работят с продукти от биологично земеделие. Детските им торти са с декорации от шоколад, кокосов чипс и стърготини, плодове, конфитюри, свежи цветя и др. Правят и торти с нетрадиционни вкусове и съставки, като например такава с ядки и сладък картоф.

Снимка: facebook.com/Rabotilnitsazausmivki