"Ако кажа, че изхвърлям боклука разделно, ще излъжа. Но винаги си събирам боклука. Никога не пускам нещо през прозореца на колата."

Виктория от последния сезон на "Ергенът" е напълно откровена, когато я питаме има ли свои зелени практики, както откровена беше и в имението на "Ергенът". Тя беше момичето, което най-често се появяваше без грим, а също и не криеше своите чувства. 

Наскоро Вики получила дървета за засаждане, които планира да постави на избрано място в нейната община. Категорично е против изсичането на дървета, а проблемът с истинските елхи наистина предизвиква силна емоция у нея.  

"Против сеченето на дръвчета за Коледа съм. Можеш да си купиш изкуствена елха. Да, не е същото, но все пак. Даже майка ми искаше истинско дръвче на празниците, но й казах - "Не, няма как да стане!"

Повече - вижте във видеото. 

Виктория не е привърженик на идеята да купува или да носи дрехи втора употреба. Причината оначе не е нито финансова, нито естетическа.

Виктория вярва, че всяка дреха носи енергията на своя предишен притежател. 

"Скептично настроена съм. Вярвам, че енергията на човек може да се предава. Не знам кой ги е носил преди мен."

На дрехите, които обаче самата тя има в повече и не носи, има идея как да вдъхне втори живот. 

Каква е нейната идея - вижте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Милена от "Ергенът" също има зелени практики, които следва. Тя събира отпадъците си разделно, а органичните събира в компост. Полученото от него използва за растенията в градината си. 

Често събира и пластмасови капачки. Категорична е обаче, че все още има какво да се желае по отношение на разделното събиране на отпадъците в обществен план. Пример за нея е Германия, където имат много добри установени практики в тази посока. 

Повече за Милена и рециклирането - вижте във видеото.