"Съжалявам, че в България няма тези успешни системи за рециклиране като в Германия, например. Там всеки отделен вид отпадък отива в съответния контейнер." Милена от "Ергенът" показва себе си и в друга светлина. Оказва се, че една от създалите силно и добро впечатление участнички в риалитито е установила много добри еко практики в дома си. 

Милена винаги събира отпадъците си разделно. Отбелязва и като истински проблем факта, че не съществуват контейнери за органични отпадъци. Как сама решава този проблем?

"Най-голямата ми болка е за органичните отпасъци. Тук нямаме такива контейнер изобщо. Разделям боклука си вкъщи - пластмасата отделно, имам и смесен битов отпадък. Но органичната част събирам за компост. И ги използвам в градината си за растения."

Снимка: Евгений Милов

Всеки от нас е роден в човешки свят, който винаги е бил неустойчив по своята същност. Сега обаче, когато знаем това, трябва да направим избор. Можем да продължим да хвърляме боклука си, без да рециклираме, да замърсяваме реките, моретата и океаните, да изтребваме ценни видове животни и растения, да не мислим за бъдещето на децата си. 

А можем и да се променим! Защото всичко е възможно. Нужна е само воля! 

Има добри алтернативи, които ще ни помогнат. И с малки действия в ежедневието можеш да променим и спрем вредните практики, които унищожават въздуха, почвата и всичко, в което живеем. "Зелените дробове на България" е месечната ни тема през юли, в която ще разказваме за добри еко практики, рециклиране, спестяване на ресурси и други ценни и полезни теми.

  • „Зелената седмица“ на bTV Media Group през погледа на LadyZone
  • Чудесата на народната медицина и 5 от най-лековитите билки в България
  • Това растение се среща само в Белово и никъде другаде по света! (СНИМКИ)
  • Дънките - колко пъти трябва да ги носим, за да не вредим за околната среда? (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • „Да изчистим България заедно“ на 14 септември - под надслов „Да преобърнем играта!“
  • Арнолд Шварценегер призова: Спасете децата, планетата и бъдещето ни (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • 5 екосъобразни начина за почистване на килима
  • Мария от "Ергенът": Не казвайте на майка ми, че си купувам дрехи втора употреба - ще ме гръмне! (ВИДЕО)
  • Не правете такива педикюри през лятото на 2024 (СНИМКИ)
  • Как да перем екологично дрехите си (СНИМКИ + ВИДЕО)

Когато има възможност, Милена събира и пластмасови капачки.

Участието й в подкаста "Малки разговори" гледайте във видеото. 

"Рециклирането е значима част. Не само за отпадъците. Приятно съм изненадана, че има контейнери за даряване на дрехи. Или ако не стават за даряване, има такива, където човек може да остави текстила да се използва вторично."

Милена има изключително интересна история още от дете. Налага й се да се справя с трудности, които много хора четат само в книгите.