Белослава не прави содена питка за коледните празници, а приготвя специална фокача. Певицата я замесва със зехтин и брашно, а тайната й съставка е пържен хрупкав лук. Обикновено той се използва за бургери, но в питката на Белослава е като подправка. Късметите, които слага, са духовни, с послания за любовта от велики умове от вековете. Такава питка тя носи за почерпка при гостуването си в "Преди обед". 

"Вселената се върти около една целувка и съществува вътре в нейния безкрай" е късметът, който се пада на нея самата. 

За първи път от много време Белослава няма да готви на Бъдни вечер. Планувала е всички жени от семейството - свекърва й, майка й и дъщеря й да донесат "по нещичко".

"На Бъдни вечер трапезата е скромна, така че няма да е сложно" - уточнява тя. 

Страхотната кулинарка е и един от най-нежните гласове на българската сцена. Когато след концерт обаче гласът й падне, тя прави инхалации с кармолис и мълчи.

"Мълчанието е свято" - е казал народът, но това са рисковете на професията - няма нищо лошо." - споделя певицата за неразположението, което лекува и в момента, след като на свое изпълнение пяла боса. 

Въпреки това тя няма да спре с музикалните изяви дори и на Коледа. В навечерието на празника, на 23.12, Белослава ще изнесе концерт, като ще изпълни песни от всичките си албуми. "Той ще е своеобразна разходка във времето", обещава тя. 

Времето и пандемията от коронавирус обаче й поднасят и едно от най-големите изпитания. 

"Имах усещането, че с COVID-19 дойде и краят на моята кариера" - откровена е тя. 

С времето дори започнала да се примирява, че няма да има повече концерти и отсега нататък ще бъде все така. Но когато срещите й с публиката постепенно се възобновяват, си казва - "О, аз сега започвам!". Така пандемията подействала на Белослава като обрат и завръщане. 

През 2022 г. Белослава ще отбележи 22 години на сцената. 

Вдъхновена от книгите на групите P.I.F. и "Остава", изпълнителката иска да издаде и свой голям ретроспективен албум. Тя самата пази огромен фотоархив от концерти и медийни изяви, които иска да публикува. Предвижда да запише акустични версии на песните си за своя нов албум, да направи турне и да издаде плоча.  

Пътят й през тези години е изпълнен с трепет и желание. Музиката дава отговори на всичките й житейски въпроси. Правейки си равносметка за изминалата година, осъзнава, че някои хора просто са отпаднали от живота ти.

"Когато не си в пика на кариерата си, всички изчезват. Когато се завърнеш - и те се завръщат. Животът се изчиства от хора, но ако е трябвало да са до теб - те са до теб. Аз имам истински приятели до себе си. Не страдам от това, че някои хора изчезват, но забелязвам промяната" - споделя емоциите си изпълнителката. 

И макар музиката да е важна част от живота й, тя признава, че никога не е пренебрегвала дъщеря си заради нея. Често се случвало да бърза да се върне от участие рано сутрин, само и само да види дъщеря си преди тя да отиде на детска градина или училище. Затова и не изпитва чувство за вина,. Признава, че много са й помагали близки и роднини.  

"Това, че не съм си доспивала е страхотно, защото не съм изпуснала и миг от детството на Дара!" - категорична е Белослава. 

Своята рецепта за Коледа нарича "Сармите на народите".

Особеното при тях е, че се приготвят с пуешко, бекон, канела, кимион, стафиди, които не са характерни за българската кухня, но са добра вкусова комбинация.

Необходими продукти:

800 г пуешки гърди
листа от кисело зеле
200 г бекон
1 глава лук
1 праз
3 скилидки чесън
2 моркова

200 г стафиди (предварително накиснати в 100 мл ром)
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л кимион
1 ч. канела
125 г масло
кората на един лимон

  • Лукът, празът и морковите се нарязват и се задушават в масло. 
  • В сармите има всякакви подправки, характерни за Коледа, които често влизат и в сладкишите - канела, кардамон, карамфил. 
  • Сармите се подреждат в чугунена дълбока тава. На дъното й се поставят листа зеле. Завитите сарми се подреждат отгоре. 
  • Пекат се на 200 градуса поне 3 часа. 

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg