Венета Райкова издаде осмата си книга - новият й роман се казва "Куклите".

Споделя, че всички нейни книги са художествена измислица от началото до края. "Ако някой се припознае - ще е случайно и неоснователно", споделя тя в студиото на "Преди обед". "В романа има един мъж, който е гадже на известен певец, но се раздеят, защото не иска да афишира, че е хомосексуален", повдига завесата тя около сюжета на изданието.

Пише "Куклите" за 3 месеца. В новата книга героините й са певици.

"Тази книга я писах по желание на всички мои читатели. Има и една глава и за коронавируса. Моето разбиране за смъртта е, че всяка една душа е избрала къде да се роди и как да умре. След като аз съм си избрала да умра на 60 години при катастрофа, няма да умра на 46 от коронавирус. Вярвам в тази предопределеност."

Райкова споделя, че вдъхновението й за романа е... мъж. 

"Появява се хубав вдъхновител и сядам и пиша. В основата винаги е мъж - като вдъхновение, като енергия. Тръпка трябва да има винаги!"

Венета Райкова има един брак с последвал развод. От връзката си има син, който е в пети клас и също пише книги.

"С влюбването съм приключила. Само вдъхновители за романа. Аз никога не съм вярвала в любовта. За мен любовта е литературен жанр, за да можем да си продаваме книгите. Няма любов! Само секс. След развода не съм имала връзка, не искам да имам. Имам си само красиви вдъхновители", уточнява тя.

Венета Райкова споделя, че поддържа добрата си форма с бягане на пътека в дома си - по 40 минути на ден. Яде всичко, не пази диети, не пие алкохол и не пуши цигари. 

"Откакто станах на 40 години, реших, че трябва да живея като за последно. Сега съм на 46. Животът е толкова кратък, че не трябва да губим време за нищо. Като искаш да правиш секс - правиш. Като харесаш някой мъж - казваш му го. Преди това беше едно премисляне. Сега - секс, книги, секс, книги... Ако сексът не ти харесва, ставаш и си тръгваш. В живота няма време за лош секс. Нито за лоша храна, нито за лоши взаимоотношения с хората..."

Да се наслаждава максимално на живота е философията на водещата. Споделя, че всички неща, които са й помогнали да живее добре, ги споделя в книгите си.

"Спазвам следното правило "Подреди дома си и Господ ще подреди живота ти". В моя дом всичко е под конец и Господ ми е подредил идеално живота."

Цялото предаване може да гледате на btvplus.bg.