Джаз кралицата Камелия Тодорова посрещна в дома си екип на „Преди обед“ по случай своя рожден ден.

„Чувствам се чудесно. Днес ще работя онлайн със своите 12 студенти, но след това ще имам три свободни дни за празнуване… Навремето правех големи купони за рождените си дни. Идваха Лили Иванова, Георги Минчев, всички…“ – сподели певицата пред Рая Пеева.

Преди години, когато е живеела в Мюнхен, тя записва песен в студиото на „Куин“ и се е срещала с Фреди Меркюри.

„Бях на негов рожден ден. Наистина грандиозен маскен бал! Всички жени трябваше да са облечени като мъже и обратното. Приятелката на Фреди – Барбара, беше организатор на купона и ми каза откъде да си взема фрак“ – разказа Камелия Тодорова.

Певицата се е срещала и с Робърт де Ниро на филмовия фестивал в Москва през 1983 г.

„Любопитен е фактът, че в чужбина се срещах с тези хора, а когато те бяха в България, охраната не ме допусна до тях. И с Джо Кокър не успях да се видя, когато беше тук“ – коментира актрисата, за която 1980 г. е своеобразен връх в кариерата. Тогава тя печели „Златният Орфей“ и в същото време се снима със Стефан Данаилов в „Търновската царица“.

„Стефан е много добър учител. Заразяващо е да работиш с него“ – сподели рожденичката и призна, че „ужасно много“ й се снима в киното.

Тя има две внучки „красавици“, като по-голямата вече говори и казва „баба“.

„Чудесно се чувствам в ролята на баба… Иначе за рождения ден си пожелавам да съм здрава, да приключи пандемията и да потръгне нашата работа. Ако не, ще помоля да ме вземете на работа в телевизията, аз съм много фотогенична“ – пошегува се Камелия Тодорова.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.