"Прекрасно" - това е думата, с която Поли Гергушева описва как се чувства през 3-те месеца, в които е майка. Малкият наследник на водещата на предаването COOLt се появи на бял свят на 24 ноември 2020 г

"Наистина сме като обсебени от това щастие" - споделя тя в "Преди обед".

"От сутрин до вечер сме - "Леле колко сладко гледа! Леле колко сладко заспива!"

Със съпруга й Борис откриват с колко много свободно време са разполагали преди раждането на сина им. И макар да е натоварена с грижи, Поли отчита, че майчинството й протича спокойно. Не може да се оплаче от това, които обикновено причинява безсъние на много майки - а именно бебешки колики.

"Борис е много добро дете! Почти не е имал никакви колики, което допринесе да ни е много спокойно през тези 3 месеца. Да, имали сме безсънни нощи, но не са били много."

Чаровната репортерка на bTV Новините отрича животът й да е спрял заради раждането.

Признава, че й липсва работата и срещите с различни хора, които правят живота разнообразен.

"Когато си по майчинство или имаш друг тип работа, общуваш с едни и същи хора. Срещите за интервюта разширяват кръгозора ми. Това ми липсва. С удоволствеи ще се върна на работа, но в момента моята мисия е Борис."

Макар да е заменила динамичната работа в телевизия с грижите за сина си, тя просто отчита това като житейска промяна.

Друго, което променя, са приятелите, с които се виждат.  

"Животът е спрял основно заради пандемията, но не и заради това, че имаме дете. Да, до някава степен се промени това с какви хора се виждаме. Сега това са основно приятели с деца. Просто интересите се променят."

Признава, че майчинският инстинкт не е нещо, което е усетила веднага. И дори уверява ко-водещата на "Преди обед" Рая Пеева, че ако някой й твърди обратното, я лъже.  

"Това нещо се изгражда във времето. В началото толкова неща са ти се стрували на главата, че не можеш да реагираш много-много... Обичта и безмерната любов стават все по-големи и силни с времето."

До последно тя и роднините й очакват да се роди момиченце. Разказва, че почти през цялата бременност бебето е било много ниско, сгънато и разположено седалищно.

До петия месец не успели да разберат пола: "Докторът всеки път казваше, че не се вижда. Накрая каза момиченце, но нямахме и възможност да потвърдим това."

Седалищното разположение е причина бебе Борис да се роди секцио. Избират датата 24 ноември за операцията, защото тогава църквата отбелязва света Екатерина. Така се казва свекървата на Поли, на която искат да кръстят очакваното момиченце. 

"За мен шокът беше много голям. Събудих се след операцията, дойдоха от персонала на болницата и ми честитиха... момченце. Показаха ми и снимки. Веднага се обадих на таткото, който вече беше разбрал." 

Изненадващата ситуация им налага бързо да изберат ново име, този път мъжко. От болницата 3 пъти идват да я питат как да го запишат преди тя да реши окончателно. В крайна сметка избират Борис - името на съпруга й. 

"Това е любимото ми мъжко име, а и мъжът ми го харесва."

Всъщност двамата се запознават покрай гостуването му в "Преди обед".

Поканен от стилистката на предаването Антония Йорданова, Борис Мечкуев не остава незабелязан от Поли и тя поразпитала за него след участието му. Интересното е, че по същото време и той се е интересувал от нея. Така 10 дни по-късно двамата стават гаджета и вече 4 години са заедно. 

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg