За тях Орлин Павлов казва, че могат да изпеят всичко, а през 2019-а го доказаха и сами на сцената на "България търси талант". Те пеят поп хитове, фолклорни обработки и джаз пиеси... без съпровод. Със своя репертоар и майсторство "Спектрум" се превръщат в единствената акапелна група в България.

"Те са като една перла - като нещо, което не може да се види и да се чуе. За мен беше много интересно и трудно да се включа, за да изпеем заедно "Още малко" и се получи наистина фантастично", каза Орлин Павлов.

В своята 10-годишна история "Спектрум" стигат много върхове, един от които е съвместната им работа с Орлин Павлов.

"Пожелавам им да правят музика, да не спират! Така, че им пожелавам много успех, да бъдат заедно, да не се разделят и да вярват в музиката, както всъщност го показват на всички", каза Павлов.

У нас интересът към тази музика се развива бавно и с желание, споделят музикантите от "Спектрум".

"Това, което ме провокира е любовта ми към пеенето в хармония", каза Константин Бейков

"Мен ме провокира възможността да бъда част от ансамбъл от солисти… а също и възможността да стигаме чрез посланието в музиката до по-широка публика", допълва Янко Янков.

Желанието им да превърнат груповото акапелно пеене в разпознаваем формат ги води и до сцената на "България търси талант" през 2019 г. От тогава се развиват в международен план, участват в големи европейски фестивали, издават три албума. В настоящия състав на групата пеят Боряна Йорданова, Весела Морова, Янков Янков, Константин Бейков и един нидерландски възпитаник.

Вижте повече за за група "Спектрум" във видеото най-горе.