Танцът „Кан-Кан“ изпрати балет „Вега“ на финала на „България търси талант“. Те ще се състезават за голямата награда от 50 000 лева. За да коментират какво може да очакваме на финала, в студиото на „Тази сутрин“ гостуваха художественият ръководител на балета Марианна Савова и две от момичетата – Преслава Радославова и Ина Детелинова. Те разкриха, че сами не са очаквали да стигнат до финала.

„Това беше много приятна изненада и за нас“, сподели Марианна Савова. „Имаше много силни други участници. Имахме и други фаворити. Но беше вълнуващо.“

Тя разкри, за танца с продължителност от 3 минути са били необходими 3 месеца подготовка. Зад изкуството винаги стои много труд, нерви и напрежение.

Някои от момичетата в балета започват да танцуват на съвсем ранна възраст и продължават години след това. Всеки ден имат по три репетиции, но когато имат концерт или представяне, репетициите са повече.

„Школата е носител на множество награди“, сподели Марианна Савова. „Това е във всяка една възрастова група и в едни последователни години.“

Тя признава, че на този етап за балета е невъзможно да пътува в чужбина за международни участия, тъй като са от малък град и излиза твърде скъпо. Ако спечелят обаче, голямата награда може да им позволи да сбъднат мечтите си.

Балетът спечели журито и публиката още с първия си танц. Тогава те избраха да изтанцуват индийски танц.

За финала са подготвили нещо по-различно, но засега отказват да споделят какво могат да очакват зрителите.

Още за "България търси талант":