Втора употреба силиконови импланти за естетично уголемяване на бюста се продават на битака в столичния квартал Малашевци. Сигналът е на потребителка в група за красота в социалните мрежи, за което ви информирахме вчера. Как медицинското изделие е попаднало на пазара - научаваме повече от репортера на "Тази неделя" Павел Минчев, който се включи на живо от битака в Малашевци.

Вчера по обяд потребителка в социалните мрежи публикува няколко снимки на вече употребявани силиконови импланти с думите "находка от столичния битак". Случаят провокира разнопосочни мнения - както коментари с намигване, така и въпросът как тези използвани медицински изделия са попаднали на свободния пазар и колко опасни могат да бъдат, ако се използват отново.

Заместник-преседателят на асоциацията на пациентите на естетичната медицина Нели Георгиева обясни, че в някои клиники при смяна на имплантите вече използваните се дават на пациентките "за спомен".

Така евентуално изхвърлени от своята притежателка, намират място тук на битака в Малашевци. Колко опасни могат да бъдат те?

"Може би търговецът няма идея, че това, която продава, е нередно", каза Нели Георгиева.

"Категорично използвани импланти не трябва да бъдат предоставяни на трети лица - още повече за търговка дейност, това е безумно", катерична е тя.

"Използваните силиконови импланти са опасни и рискови", заявява Георгиева.

 Вижте повече за казуса във видеото най-горе.