„Възможно ли е да дам време на себе си?“ – това е въпрос, който Мира Добрева често си задава след като се събужда от кома. „Трябва да ни е хубаво да живеем“, откровена е тя.

За пръв път Мира съобщава са своята първа книга в „Преди обед“ по bTV. „Светулки зад решетките“ е роман, който Мира довършва след като се събужда от най-лошото състояние, в което е изпадала досега. „Страх ме е да не забравя нещо“, призна Мира. Романът разказва за една огромна любов, която самата Мира преживява, но и за други истории, които от първо лице не е изпитала.

Завършването на книгата й отнема много време, а усещането, докато я пише е сякаш дъх не й достига. Тя смята, че именно това й натежава и я довежда до момента на комата. „Вживях се в ролята на алкохоличка“, призна Мира.

Мира Добрева освен отдадена на работата си, винаги е била любвеобилна и грижовна майка. Понякога и не толкова добра, защото често е забранявала на дъщеря си Лора да прекалява с храната, особено да яде шоколад. Когато записва Лора на детска градина, Мира записва в протокола „Дори Лора да ви моли, не й давайте допълнително храна“.

След като Лора преминава пубертета, майка и дъщеря си стават най-добри приятелки. „Нещата, които не мога да кажа на никого, ги казвам на Лора, откровена е Мира.

„Всеки ден се чуваме по телефона“, споделя Лора. Като малка тя не иска да я асоциират с майка й, но днес Лора е истински щастлива, че именно Мира е неин родител.

„Аз се занимавам с маркетинг и реклама“, каза Лора. Майка й обаче мечтае дъщеря й да стане астронавт и да работи в НАСА. След това Мира иска от Лора да учи за лекар или адвокат.

През 2020 г., точно в началото на пандемията, Мира организира най-голямата изненада за рождения ден на дъщеря си Лора. Вижте какво й подготвя тя във видеото по-горе.