"Не ми харесва нивото на караниците в парламента. Парламентът е като една гладиаторска арена. Не е редно парламентът да стига на това ниво. Там битки винаги ще има, но нека да бъдат на идеи и визионерство, за по-добра България, а не просто едни обиди и подхвърляния от трибуната", каза депутатът от "Демократична България" Кремена Кунева в предаването “Тази събота” по bTV.

Тя прекрачи прага на парламента за първи път в 48-ото Народно събрание. Много често докато бях в Народното събрание ходех в библиотеката.

"Говорила съм с дамите, които работят там от години и поддържат архивите. Когато е било много напрегнато те са казвали, че няма нищо необичайно", добави Кунева. 

"Аз съм човек, който решава проблеми - така работя", категорична е тя.

"Хората възприемат политиката като нещо много лошо и оставаш сам. Ти трябва да докажеш, че не си се променил, влизайки в политиката. В парламента си сам и ако нямаш подкрепата на обществото, е много трудно да останеш", подчерта Кунева.  

"Политическия елит не се сменя от само себе си - той се сменя от общството”, допълни тя.

"Единствено с "Възраждане" не можах да намеря допирна точка", сподели Кунева.

"Не мисля, че е трудно да си жена в политиката", допълни тя.

"Вербалното насилие - независимо към жена или мъж - е нещо, което не бива да се допуска", категорична е Кунева.

"Ако "Демократична България" ме покани, аз ще продължа своята работа, защото не съм от хората, които се отказват", заяви тя.

Вижте какво още сподели Кремена Кунева във видеото.