Седмица преди Рождество Христово Юксел Кадриев подари на всички празнично усещане, вълшебство и топлина с музикално изпълнение на коледната класика „Let it snow” и красив видеоклип към парчето. 

 

„Идеята дойде от нищото. Много малко от близките и приятелите ми знаят, че от близо две години ходя на уроци по пиано и пеене. С моята учителка по пеене Мариета Петракиева един ден репетирахме и се разпявахме. И тя ми каза: "Защо не пуснеш в социалните мрежи как пееш нещо". Казах си: "Добре, сигурно ще стане много готино". Оттам всичко тръгна лавинообразно“, сподели водещият на bTV Новините Юксел Кадриев в предаването „Тази неделя“ по bTV.

 

Песента записват за половин час, на следващия ден снимат клипа, а на по-следващия ден е готов. Клипът набира огромна популярност, като кавър версията му на песента „Let it snow” има близо 400 хил. пъти гледания в YouTube за седмица.

 

„Харесвам хубавата музика. Нямам конкретен жанр. За мен тя е два типа – весела и тъжна. Музиката е създадена да докосва най-фините частици на душата и го прави от толкова години. Тъй като нотите са числа, музиката е числа във времето и пространството, но в ритъм“, казва Юксел Кадриев.

 

„Много често забравяме за Бог, че той е вътре в нас, че той е около нас. Бог е любов. Когато се събуждаш сутрин - ти не се събуждаш просто от сън. Ти всяка сутрин възкръсваш. Ако започваш деня си с тази мисъл и тази благодарност – животът и денят ще протичат по различен начин“, допълва той.

„Живеем в брутални времена. Задоволени сме от всичко. Това изобилие от храна, предмети, емоции – това ни кара да забравяме, че сме обикновени хора. Всичко материално е една илюзия и то нищо не ти носи. Не те прави по-добър. Това, което е вътре в теб – то те прави по-добър“, споделя водещият на bTV Новините.

Вижте какво пожела Юксел Кадриев на всички за празниците във видеото най-горе.