Юксел Кадриев е роден в Оряхово, завършва в НАТФИЗ "Публична реч" и от 1998 г. се занимава с телевизия. В личния си свят той е преди всичко отдаден баща, който след раздялата със съпругата си отглежда сам своята вече пораснала дъщеря Габриела.

Зад сериозната му новинарска осанка се крие чувствителна и поетична душа. А голямата новина е, че съвсем скоро предстои да излезе първата му стихосбирка. Ето какво сподели Юксел Кадриев в „Търси се“ около 11 години след първото му гостуване в това предаване.

„Много неща се промениха и смея да твърдя, че нямам нищо общо с онзи човек, който бях тогава. Изживях много труден период, но, слава богу, всичко мина. Родителите ми много ми помогнаха за отглеждането на детето“ – призна Юксел.

В предварително записано видео неговата партньорка на екрана Виктория Петрова разказа, че първата им среща, когато тя е новоназначена репортерка, е била „малко сурова“, но скоро след това тя се убеждава, че „той е много добър човек“.

Снимка: bTV Media Group

„Трябваха ни 1-2 години, за да разберем, че няма да се уеднаквим. Ние сме много различни и трябва да го приемем. Постепенно стигнахме до много хармонично разбирателство. Помагаме си. Той ми дава увереност. Да застанеш в ефир до Юксел си е достойно… Възхищавам се на безкрайното му търпение. Той е с дълбока вяра… Бях много впечатлена, когато прочетох някои от стиховете му. Уж е суров мъж, но всъщност е с мека душа“ – сподели Виктория Петрова.

Тя предизвика Юксел да представи прогнозата за времето в компанията на колежката си Натали Трифонова (вижте горе във видеото как се справи той).

Снимка: bTV Media Group

„За Виктория мога да кажа, че имам лукса да работя с един от най-образованите журналисти в страната“ – призна Юксел Кадриев, за когото да си добър човек е най-важното нещо.

„Не съм от вярващите, аз съм от знаещите. Не вярвам, че Бог съществува, защото знам, че съществува“ – обясни той.

В предаването сподели свои спомени и поетът Михаил Белчев.

„С Юксел се запознахме в едно заведение. Сам отидох при него. Тъкмо беше излязла юбилейната ми книга и обещах да му я дам. Попита ме дали имам против да видя някои негови стихове, да ги редактирам. Прочетох ги и се оказа, че това е много чувствително и чисто момче. Почувствах, че не бива да се пипат стиховете. Напомниха ми за Омар Хаям“ – разказа бардът.

Снимка: bTV Media Group

Родителите на Юксел – Феми и Георгина, също поздравиха от екрана сина си.

„Те винаги са ми били пример за семейство. За това какви трябва да са отношенията между съпрузи. Много ми помогнаха за детето. Майка ми живя в София дълги години, за да помага“ – призна водещият, който през първите си четири години в столицата сменя няколко професии.

„Средното ми образование е за дърводелец и първо правих рамки за гоблени и картини. После работих в детективска агенция, бях и златар“ – сподели той.

Снимка: bTV Media Group

„Най-голямото предизвикателство за баща, който отглежда дъщеря си, е невъзможността да замени присъствието на майката. С това няма справяне. Наскоро се видяхме с майката на Габи. Казах й, че съм й простил всичко. Нейният отговор беше същият“ – разказа Юксел Кадриев.

След развода 7-годишната Габриела избира да живее при баща си.

„Татко ми помага с всичко. Много е силен и не се оплаква. Виждала съм го два пъти да плаче. Единият път в болницата, когато и аз ревах. Правиха му операция на кръста… Вкъщи имаме много библии и икони. В колата той първо се кръсти, казва си молитвата и след това тръгваме. Искам да имам неговото търпение и хъс“ – призна Габриела, която преди около година за първи път е прочела негови стихове.

„Благодаря на доц. Васил Каракостов, който през 2012 г. ми спаси живота. За един месец три пъти ме отваряха. Два месеца бях парализиран в болницата, после още 1-2 месеца вкъщи“ – коментира Юксел здравословните си премеждия.

Снимка: bTV Media Group

На финала на предаването той обобщи:
„Извън ефир Юксел е все същият онзи Юки, понякога бунтар, малко див и може би затова леко нещастен, но винаги в търсене на щастието… Влюбвайте се, но след това бързо започвайте да обичате и го кажете ясно на човека до вас.“

А на въпроса дали в момента обича, емблематичното лице на bTV отговори с „да“.

Вижте целия разговор във видеото горе.