Печена тиква, аромат на канела и красиви цветове – така често описваме есента. За родителите обаче по-често изглежда като сополи, настинки и вируси. Сезонът на грипа е след месец!

Доц. д-р Калин Лисички е отличен за „Лекар на годината 2023“. Вижте какви съвети даде той за родителите и това как да се грижат за децата си през есента, така че те да не се разболяват.

Трябва да каляваме децата си - е един от неговите съвети. Вижте как във видеото по-горе от рубриката „Здрави“ на „Преди обед“ по bTV.

Препоръки към родителите:

  • Децата трябва да се хранят рационално – с въглехидрати, белтъци и мазнини;
  • Добавки. Трябва да се приемат чрез храни. Пресни продукти в суров вид;
  • Всекидневни разходки. Без значение температурата на въздуха.

Децата трябва да се разхождат навън, дори при минусови температури, съветва специалистът

„Добре е да не бъдат увити в шалове и шапки. Вместо да има полза има вреда от тях“, каза д-р Лисички.

Мръсният въздух може да подразни гърлото на децата и да усложни състоянието им. Ако случаят е такъв, добре е да обърнете внимание на избора на маски. 

„Мисия София без емисии“ е кампания за ползите от чистия въздух и нискоемисионните зони за транспорт и отопление. Цел на „Мисия София без емисии“ е да информира обществеността, в рамките на град София, за ползите от въвеждането на Нискоемисионните зони за транспорт и отопление и да предизвикат промяна в поведението на хората, така че темата за чистия въздух да стане част от нашето ежедневие.

Всеки един от нас може да стане „добрият пример“ за някой друг. 

Повече здравни съвети вижте във видеото.