Людмил сам отглежда дъщеря си Василена. Двамата живеят в родния му дом заедно с неговата майка. Той е изключително грижовен баща и син. Напуснал е добре платената си работа, за да се грижи пълноценно за дъщеря си и майка си, която има сърдечен проблем. Той е единственият в семейството, който носи някакви доходи, но те стигат само за най-необходимото.

От разходи за битови нужди и лечението на майка му Людмил не успява да събере пари за ремонт на техния апартамент, както и да се погрижи за здравето си.

Людмил има пердета и на двете очи, но операцията е непосилна за неговите възможности.

От екипа на "Бригада нов дом" се свързват с д-р Александър Ангелов и очна клиника "Ресбиомед". С огромно желание, професионализъм и лично отношение те безвъзмездно успяват да помогнат на Людмил да възстанови зрението си.

В "Ресбиомед" той е бил диагностициран със задна поларна катаракта на двете очи. Бил е извършен подробен преглед от д-р Винчева и назначена операция - факоемулсификация на катарактата и имплантация на вътреочна леща от д-р Пройнова.

За подобряване на качеството на образа следоперативно е назначена и извършена допълнителна лазерна корекция.

 

Припомняме, че в епизода от 23 март на "Бригада нов дом" водещата на предаването Мария Силвестър беше приготвила специална изненада за дъщеря му Василена, която много обича да рисува. 

Самият Васил Василев - Зуека се включи в предаването, за да даде безценни съвети за това как да изпълни мечтата си - да стане добър художник.