Според Александра Сърчаджиева всяка втора българка е подложена на домашно насилие. Заедно с Деси Бакърджиева тя коментира темата за домашното насилие и изборите в студиото на "Тази неделя". 

"В България жените, които са подложени на тормоз и са бити в къщите си, не знаят към кого могат да се обърнат и не знаят как да се защитят. Мълчат, защото смятат, че това е срамно или заради детето. Страшно е, че децата стават свидетели на това. Помощ трябва да се окаже не само на жената, но и на детето." - сподели звездата от "Догодина по същото време".

Актрисите коментираха и случая с убитата 33-годишна Евгения Владимирова.

Деси Бакърджиева сподели, че е била потресена от първите коментари във Фейсбук, които според нея са били в подкрепа на убиеца. 

Тя изрази недоволството си и от това да гласуват българи в чужбина, които дори не знаят български език. 

"Как гласуваш, като не знаеш български? Това са някакви казуси, които може би трябва да бъдат решени. Но по-важното е, че трябва да гласуваме, за да имаме стабилна политика и просперираща държава, в която да живеем" - уточнява тя. 

Нейната голяма дъщеря е упражнила правото си на глас за първи път на изборите за парламент и президент. Деси Бакърджиева има две дъщери - Ана-Мария и Вививан. 

"Тя ми беше много развълнувана. Сякаш за нея това беше празник. Според мен всички млади хора трябва да гласуват. Сега е моментът. Нека е по-висока избирателната активност".

И на двете актриси не им е омръзнало да гласуват. Според Сърчаджиева ако не си гласувал, след това нямаш право да се оплакваш.

Тя обаче не е съгласна с това, че българите, избрали да живеят в чужбина, могат да решават как да живеят тя и детето.

"Не може ти от 20 г. да живееш на другия край на света и да решаваш как да живея аз. Не съм съгласна с това!" - категорична е актрисата.

Цялото предаване "Тази събота и неделя" гледайте на btvplus.bg