Актрисата Албена Колева е родена в Шумен, завършва НАТФИЗ в класа на  проф. Крикор Азарян. Работила в различни драматични театри у нас, дъщерята на Тодор Колев получава множество награди. Участва в редица филми и сериали, сред които и най-новия сериал на bTV "Белези", който започва утре (22 февруари).

"Прекрасни колеги, много добър екип. Всички от екипа са много добри професионалисти", каза Колева.

"Моята роля е на една икономка, домакиня на една богаташка къща, в която живеят Вера и нейният съпруг Дерменджиев", допълва актрисата.

"Мисля, че съм от добрите", коментира Колева ролята си в сериала "Белези".

"Няма начин името да не тежи, защото баща ми е най-големият български артист", каза тя за Тодор Колев.

"За да пребориш такъв тип тежест, трябва да се доказваш всеки ден. Всеки един провал на мен ще ми коства много повече, отколкото на всеки нормален човек", допълва тя. 

"Почти всичко го разочароваше. Пропадането на цялата ни държавност, пропадането на изкуството, отношението на обществото към твореца", каза още Колева.

"Той беше голям артист, но съумяваше да успява да преминава борбено през целия живот. Има страшно много артисти, отдали живота си на тази професия. Не можем да продължаваме с това отношение", каза актрисата.

"Сериозен е и проблемът с авторските права, които никога не се спазват в България. Голяма част от творците всъщност би трябвало само от това да живеят добре. Да имат достоен живот. Да не говорим за пенсиите", каза тя.

"Майка ми ме научи по-скоро да разпознавам фалшивите от истинските герои", каза актрисата.

Какво е научила дъщерята на Албена Колева от нея? Вижте какво сподели Теодора Кулева във видеото най-горе!