Снимките на най-новия сериал на bTV „Белези“ вече са към своя край. В 14 епизода той ще разкаже историята на две сестри, разделени от мечтите, амбициите и любовта си. Тежко предателство поражда дълбока и продължителна вражда между тях, която отравя дъщерите им и съдбовно ги поставя на същия път.

Основна линия в сюжета е историята на сестрите Надежда и Вера, а в техните роли ще видим актрисите Анастасия Лютова (Надежда) и Вера Йорданова (Вера).

„Сцените от сериала са поставени в реални снимачни локации за максимална достоверност. „Белези“ е събитие в производството на сериали, което е резултат от дългогодишния ни опит в създаване на кино“ – разказва изпълнителният продуцент Габриел Георгиев.

Снимка: bTV Media Group

„Белези“ е уникален не само със своята тема и сюжет, но и с подбора на актьори. В него са събрани емблематични лица като Вера Йорданова, която е малко позната за българския зрител, но има невероятен международен успех и опит, Анастасия Лютова – която пренася магията на театъра и плътността на образа в съвременната телевизия, Ирен Кривошиева, която от 10 години няма изяви в България извън театъра и Ирина Атанасова – актриса, която наскоро направи дебют в България. До тях застават имена като Валентин Ганев, Стоян Радев и Албена Колева, които са допринесли толкова много за развитието на българското театрално и кино изкуство.

Техният житейски и професионален опит се среща с този на младите таланти Иво Аръков, Виттория Николова и изгряващите звезди на Балена Ланджева и Клементина Фърцова, студентка в НАТФИЗ, която скоро ще дебютира освен в театъра и телевизията, и във филма – „Голата истина за група Жигули“, разпространяван от bTV Studios.

„Всяка стъпка от създаването на "Белези" се прави с мисълта за възприемането му от зрителите. Сериалът се снима с най-съвременните кино-похвати, които използваме и при създаването на филми за големите дигитални платформи. Технологията на производство е специално съобразена с поставените драматургични цели и включва множество репетиции преди самото заснемане. Това прави възможен отличния резултат при пресъздаване на истински и въздействащи герои“, разкрива още Габриел Георгиев.


За „Белези“

„Белези“ ще пренесе зрителите в многопластовия свят на едно българско семейство, белязан от любов, омраза, трудни решения и видимо непосилни за приемане последици. Сериалът ще повдигне завесата за сложността на вътрешно-семейните отношения и ще застъпи вечни лични и житейски теми - кога трябва да защитаваш любовта си, кога трябва да направиш компромис, какъв е личният ти житейски избор за това какъв човек си и искаш да бъдеш.
Семейната драма събира едни от големите имена в киното и театралния свят у нас. Режисьори на „Белези“ са Драго Шолев, Станислав Тодоров – Роги, Петър Крумов и Виктор Чучков-син. Изпълнителни продуценти са Габриел Георгиев и Маргарита Димитрова и компанията Midwest.

Снимка: bTV Media Group